Vaterpolo

Druga pobjeda Primorja Erste Bank u europskoj skupini: Ekshibicijska golijada za veliko slavlje

Igor Duvnjak

PRVI STRIJELAC PRIMORJAŠA - Kas Te Riele/Foto S. DRECHSLER

PRVI STRIJELAC PRIMORJAŠA - Kas Te Riele/Foto S. DRECHSLER

Odlična obrana s vratarom Maurom Ivanom Čubranićem te revolveraški napad sa čak sedmoricom strijelaca...



RIJEKA Momčad Primorja Erste Bank našla se u klupku slavlja, a gledatelji na nogama, nagrađujući pljeskom i ovacijama eksibicijsku golijadu i trijumf nad Šapcem Elixirom dok se s razglasa orila pjesma »s Primorjem do pobjede«. Odlična obrana i revolveraški napad sa čak sedmoricom strijelaca, odlični vratar Mauro Ivan Čubranić s nizom obrana među kojima je i peterac, to su bili sastojci za feštu koja je igračima Igora Hinića u skupini C Euro kupa prijala bolje od bilo kojeg eliksira.


Primorje Erste Bank – Šabac Elixir 15:10

Utakmica 4. kola C skupine Euro kupa: Primorje Erste Bank – Šabac Elixir 15:10 (4:2, 4:2, 4:3, 3:3). Gledatelja 500. Suci: Severo, Koryzna (Poljska).


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec 1, Tončinić, Brubnjak 3 (1), Brguljan 1, N. Čubranić, K. Babić 1, Burburan, Te Riele 4, Crippa 2, Paparić 3, Jurić.




ŠABAC ELIXIR: Živojinović, Maraš, Novaković 1, Repanović, Kopstev, Krug 1, Barač 1, Toholj, Mačić 2, Dragović 2, Stojanović 2, Korać 1 (1), Gavrilović.


Igrač više: Primorje EB 13 (7), Šabac Elixir 14 (5). Peterci: Primorje EB 2 (1), Šabac Elixir 3 (1).

Dvije pogođene stative, svaka sa jedne strane u prve dvije minute, bile su »artiljerijska priprema« za »gol iz druge općine«, pogodak kojim je majstor Darko Brguljan probio šabačku zonu. Primorjaška obrana je pak bila »zakopčana do grla«, agresivnom igrom je zatvarala prolaze k Mauru Ivanu Čubraniću. Na drugoj strani se kapetan Tin Brubnjak ugledao u Brguljana, njegov je torpedo izvana povećao vodstvo domaćina na 2:0. Prednost je, međutim, isparila brže nego je stvorena, prvo je skrivljen peterac koji je realizirao Korać, a onda je izgubljena lopta i stvorena lansirna rampa za kontru koju je lako realizirao Dragović.


Nizozemska ljevica


U pravi je trenutak po domaće progovorila nizozemska ljevica, Kas Te Riele je, također iz daljine, vratio Riječane u vodstvo koje je poduplao Lovro Paparić sjajnom minijaturom na dva metra. Juriši na šabačke barikade nisu jenjavali ni u nastavku, ubrzo je isplivana polukontra okončana golom Karla Babića za dotada najveću razliku, 6:3.


Kod 7:4 zablistao je Mauro Ivan Čubranić, obranio je sporni peterac izvođaču Koraću, a Fabio Crippa je čuo impuls svog golmana i svojim drugim golom povećao prednost na vrlo obećavajućih 8:4, na isti rezultat kojim su Primorjaši vodili i u Šapcu. Do »velikog odmora« Čubranić je oduševljavao publiku serijom obrana, sačuvao je mrežu i prednost od četiri zaveslaja u koju su ugrađena i dva gola razigranog Paparića.


Na otvaranju trećeg čina opet je grunuo Te Riele, pogodio je u svom stilu s igračem više i još više je dodatno ulio nade momčadi u željeni uspjeh. Ponovio se onda i isplivanom kontrom koju je zaokružio golom za čak 10:4 na radost gledatelja na dobro popunjenim tribinama. Domaća obrana bila je itekako sklupčala, ali ne i kod brzog šabačkog napada za Dragovišeg gol i smanjenje na 10:5 sredinom četvrtine.


Slovenski odgovor


Minute su protjecale te je i vrijeme počelo raditi za »riječke kapice«, nezaustavljivi Te Riele koji je već bio složio poker golova i suigrači su nakon trećeg Paparićevog gola stekli veliki kapital vodstvo 12:6, koji je do posljednjeg odmora samo za zaveslaj smanjio Krug. Šapčanima je sve više ponestajalo vremena te su logično posegnuli za presingom, ali sekunde su prolazile a uz to, Čubranić je »spustio škure«. Ipak, uoči posljednjih pet minuta Mačić je uspio smanjiti na 12:8, ali kada je Jaša Kadivec poslao slovenski odgovor uoči sredine četvrtine, bilo je sve izvjesnije da će domaćini biti nagrađeni za dobru predstavu važnim europskim bodovima. U tom su se tonu i odvijale posljednje minute, a Primorje EB je doplivalo do trijumfa.


Primorjaši će poslije svega ipak imati slobodan vikend, odgođena je njihova subotnja utakmica sa Solarisom u Šibeniku, idući ispit je onaj europski, gostovanje kod Waspo Hannovera u čevrtak.