Pobjeda nad petoligašem

Drmić dvostruki strijelac, a Štefulj trostruki asistent u pobjedi Dinama za osminu finala Hrvatskog kupa

Hina

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Premda je Ante Čačić zbog brojnih izostanaka reprezentativaca, mogao računati na samo 15 igrača, "Modri" su rutinski odradili posao na gostovanju kod člana međužupanijske lige Osijek-Vinkovci, odnosno petog razreda hrvatskog nogometa



ZAGREB Hrvatski nogometni prvak zagrebački Dinamo plasirao se u osminu finala SuperSport Hrvatskog kupa nakon što je u susretu 1/16 finala na gostovanju u Jarmini pred 2.000 gledatelja pobijedio Borince sa 4-0.


Premda je Ante Čačić zbog brojnih izostanaka reprezentativaca, mogao računati na samo 15 igrača, “Modri” su rutinski odradili posao na gostovanju kod člana međužupanijske lige Osijek-Vinkovci, odnosno petog razreda hrvatskog nogometa.


Sve je bilo gotovo nakon 20 minuta igre i vodstva Dinama 3-0. Do kraja susreta gosti su zabili još jedan pogodak. Susret su obilježili dvostruki strijelac Josip Drmić i trostruki asistent Daniel Štefulj.




Dinamo je pove u 11. minuti utakmice. Petar Bočjak je ubacio iz slobodnog udarca na peterac, golman Dalibor Prišćan je boksao loptu koja dolazi do Luke Ivanišeca, a on je iz prve pogodio suprotni kut.


Iduća dva gola zabio je Josip Drmić, a kod oba mu je asistirao Daniel Štefulj. U 15. minuti Štefulj je povratnom loptom uposlio Drmića, a ovaj pogodio za 2-0. Samo pet minuta kasnije bilo je 3-0, a uz istog asistenta i strijelca.


Konačnih 4-0 postavio je Petar Bočkaj u 76. minuti, a asistent je ponovo bio Štefulj koji je uputio sjajnu loptu u sredinu. Bočkaju je odličnim lažnjakom izbacio čuvara, a potom zakucao pod gredu.


Preostali susretui 1/16 finala Kupa na rasporedu su u listopadu, a sastaju se Moslavina Kutina – Rijeka, Tehničar – Hajduk, Bistra – Lokomotiva, Papuk Orahovica – Osijek, Grobničan – Istra 1961, Dubrava Tim kabel – Gorica, Solin – Slaven Belupo, Nedelišće – Inter-Zaprešić, Jadran-Poreč – Šibenik, Bednja Beletinec – Rudeš, Primorac – Varaždin, Bjelovar  – Jaska Vinogradar, Mladost Ždralovi – Oriolik, Split – Cibalia, te Belišće – BSK.