Sibiu Cycling Tour Rumunjska

Dragocjeno iskustvo prve utrke s World Tour vozačima: Fran Miholjević četvrti u poretku mladih biciklista

Valentina Prokić

Fran Miholjević

Fran Miholjević

Kada su prvi startali bilo je suho, a deset minuta prije nego sam ja startao počela je padati kiša, tako da sam tu izgubio minutu. Inače bih bio u prva tri u poretku za mladog vozača i bijelu majicu - kaže Fran Miholjević.



RIJEKA Riječki biciklist Fran Miholjević (Cycling Team Friuli) vratio se sa Sibiu Cycling Tour u Rumunjskoj, etapne utrke na kojoj je zauzeo 32. mjesto u ukupnom poretku te četvrto mjesto u poretku vozača do 23 godine.


– Nisam ni zadovoljan, ni nezadovoljan. Skupio sam dragocjeno iskustvo, jer mi je ovo bila prva utrka s World Tour vozačima, ali mogao sam rezultatski bolje. Prvi dan smo vozili kratki prolog po centru, ali podloga su bile kockice. Kada su prvi startali bilo je suho, a deset minuta prije nego sam ja startao počela je padati kiša, tako da sam tu izgubio minutu. Inače bih bio u prva tri u poretku za mladog vozača i bijelu majicu – kaže Fran Miholjević.


Nakon prologa, 148 biciklista iz 28 ekipa je vozilo još tri etape, a najuspješniji je bio Giovanni Aleotti (Bora Hansgrohe), ujedno i najbolji među vozačima do 23 godine.




– Prva etapa je bila 178 km s ciljem na brdu, uspon je bio petnaestak kilometara i do njega je sve išlo kontrolirano, a onda smo baš krenuli jako. Druga etapa je bila slična, samo 10 kilometara duža i sa usponom od 25 kilometara. Treća, posljednja etapa je bila najduža 205 km, ali bila je bez izrazitog uspona, no ne posve ravna, valovita bi bio najbolji opis – prenio je dojmove iz Rumunjske mladi riječki biciklist, koji je tek zakoračio u seniorske vode.


Nakon utrke u Rumunjskoj Miholjeviću predstoji treniranje na domaćim cestama, do novog izazova, ovoga puta u Francuskoj, kamo putuje za tjedan dana na Kup nacija, što se održava 18. i 19. srpnja.


– Vozimo dva dana, tri etape, s tim da prvi dan imamo i kronometar i jednu etapu. Još ne znam što me očekuje nakon Francuske – dodao je Miholjević.


Kao i svi biciklisti, i Fran Miholjević prati Tour de France.


– Moram reći da je izuzev onih prvih par etapa, kada je bilo puno padova, ostatak dosadan. Pogačar je na vrhu, nitko još nije blizu, no to se sve može promijeniti, a ostalo je sve borba za drugo, treće, četvrto mjesto. Tako da što se mene tiče, zasad je dosadno – zaključio je Fran Miholjević