Povratnik na Kantridu

Dragan Skočić: Probudit ću Rijeku

Orlando Rivetti

Veseli me svaki povratak, nije baš neko sretno vrijeme, ali je izazov utoliko veći – tvrdi Skočić



RIJEKA S Kantride je otišao nakon poraza (1:3) od Šibenika u devetom kolu sezone 2005./06. (30. rujna), kada je Čaval u dresu gostiju zabio dva gola (nije se veselio i ispričao se na kraju Skočiću), uz jednu asistenciju. Nakon što je u svibnju osvojio Kup (Varaždin 4:0, 1:5). Sa Scorijom je osvojio Kup godinu dana ranije, a naslijedio ga je 19. listopada, nakon Rijeka – Dinamo 0:1. Scoria je sam pred TV kamerama dao ostavku Robertu Ježiću, predsjedniku koji je smijenio Skočića (došao je Bračun).


Dragan Skočić, bivši igrač Rijeke, vezni umjetnička pasa, maestralnog slobodnog udarca, među prvima koji je iz samostalne Hrvatske otišao u Španjolsku, vraća se na mjesto zločina. U razdoblju od Rijeke do Rijeke, bio je trener ljubljanskog Interblocka (osvojio Kup Slovenije), Al Shababa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, te u Al Nassru iz Rijada (naslijedio Waltera Zengu) u Saudijskoj Arabiji. Zanimljivo, igrao je i u UAE, kod trenera Srećka Juričića. 


 Velik izazov


Skočić je sinoć bio na utakmici Rijeka – Zadar, stalni je posjetitelj Kantride kada je bez angažmana.




 – Veseli me svaki povratak, znao sam da će se dogoditi, ali nisam mogao pretpostaviti kada će to biti. Nije baš neko sretno vrijeme, ali je izazov utoliko veći. Da je situacija dobra i sljedeću bih utakmicu gledao s tribina i navijao… Kući sam, spreman sam zasukati rukave. Osim toga imam obvezu prema Srećku Juričiću. Igrao sam kod njega, znana mi je njegiva stručnost. Raspravit ćemo o svemu i očekujem da ćemo probuditi ekipu. Okrenuti novu stranicu ove sivo-crne priče. Trenera mi je žao, izgubila se važna utakmica, takva nam je sudbina.



Skočić je u Hajduku imao zahvalna suparnika. U polufinalu Kupa Rijeka je pod njegovim vodstvom u Splitu igrala neodlučeno 1:1, a na svom terenu pobijedila 1:0. Još se pamti onih 4:0 pobjede Rijeke na Poljudu, kada je Vugrinec zabio tri gola.


– Malo je vremena, utakmica je već u srijedu. Nastojat ćemo probuditi igrače. U glavama prije svega. O igri govorim, motivacija za Hajduk nije potrebna. 


 Iz utakmice u utakmicu


Utakmica protiv Zadra?


– Neću je secirati, ne bi bilo korektno prema bivšem treneru. O tome ću raspraviti s Juričićem. Ekipa jednostavo nije funkcionirala kako se očekivalo, onako kako je trener zamislio. Dobro je što sam gledao većinu utakmica Rijeke ove sezone, pa ću lakše utrčati u cijelu priču. Slabosti su mi poznate, a na njima treba raditi.


Naglešen je problem realizacije ?


– Neki se igrači vraćaju. Čulina od početka, Sivonjić, Palibrk… Vidjet ćemo. Puno je mladih igrača, negativan rezultat je dodatni teret na leđima. Sami sebe sputavaju. Pružaju manje od onoga što objektivno mogu.


Predstoji borba za ostanak?


– Momčad nije pripremljena za takve utakmice, nitko to nije očekivao. Ne želim nikakve rasprave o ostanku, moramo ići iz utakmice u utakmicu. Za svaku se pripremiti taktički i psihološki.


Prijateljstvo s Juričićem, ima visoko mišljenje o vama dok ste bili igrač?


– Korektan odnos na profesionalnim temeljima. Srećko je iskusan stručnjak i znalac. Veseli me da ćemo opet raditi zajedno. Jednom šef, uvijek šef!