Na kraju sezone

Dopredsjednik futsal momčadi Rijeke: “U pregovorima smo s četvoricom pravih pojačanja”

Ivan Volarić

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Također, dogovoren je nastavak suradnje s trenerom Dujom Maretićem, ali i četvoricom vrlo važnih igrača...



RIJEKA Futsal momčad Rijeke na Gripama je i službeno »okrunjena« titulom prvaka. Slavlje je prema očekivanjima – izostalo. Prvi poraz uz vrlo skromnu igru i neadekvatan odnos pokvario je dojam, ali ne i ukupnu sliku sezone koja je iza novih članova najvišeg futsal ranga u državi.


– Ukupna slika je odlična. Doći do prvog mjesta sa samo dva remija, ne računa li se zadnje kolo, zabiti 85 golova, s time da nam nije priznato deset pogodaka iz Velike Gorice, budući da je Gorica odustala od natjecanja, je fantastičan rezultat – govori Deni Jančić, dopredsjednik kluba i uz predsjednika Vedrana Freliha glavna karika u klupskoj logistici i Upravi.


– Međutim, na kraju ostaje gorak okus s porazom u Splitu. Prvi put u povijesti kluba se dogodilo da Rijeka nije zabila gol u službenoj utakmici! Ovo je lekcija igračima da shvate da bez obzira na suparnika treba svaku utakmicu maksimalno ozbiljno odraditi.


Deni Jančić/Foto HMNK Rijeka

Deni Jančić/Foto HMNK Rijeka




Uprava HMNK Rijeke već je počela pripreme za nove izazove i igranje SuperSport HMNL-a. Dogovoren je nastavak suradnje s trenerom Dujom Maretićem, ali i četvoricom vrlo važnih igrača: prvim strijelcem Slovencem Alenom Fetićem, velikim zimskim pojačanjem Lukom Sutonom, sjajnim Puljaninom Elvirom Husarićem, te iskusnim Robertom Grbićem. S Milošem Radujkovićem, reprezentativcem BiH, razgovori su još u tijeku…


– Sa Sutonom, Husarićem, Grbićem i Fetićem smo dogovorili ostanak. S preostalim igračima još moramo obaviti razgovore – nastavlja Jančić. – Osim toga u pregovorima smo s četvoricom pojačanja. To biti kapitalci, prava pojačanja i igrači s iskustvom igranja na prvoligaškoj razini i osvajanja trofeja.


Time bi najave o napadu na titulu prvaka Hrvatske dobile još realniju podlogu.


– Nas jedino zanima borba za sam vrh! Ambicije su bez obzira na ligu u kojoj se natječemo uvijek najviše moguće. Tako će biti i iduće sezone – poručio je Jančić.