Tenis

Donna Vekić osvojila svoj treći trofej u karijeri, hrvatska tenisačica u Italiji svladala mladu Dankinju

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Meč je otvoren s četiri break gema u nizu. No, u kompletnom prvom setu odlučivale su nijanse, ali je Vekić bila bolja od 49. igračice na svijetu u ključnom tie-breaku.COURMAYEUR Hrvatska tenisačica Donna Vekić osvojila je WTA turnir u talijanskom Courmayeuru. Za 97. igračicu s WTA ljestvice to je treći trofej u karijeri.


U finalnom susretu Vekić je sa 7-6 (3), 6-2 pobijedila mladu, 18-godišnju Dankinju Claru Tauson. Može se govoriti kako je finale prelomio prvi, iznimno neizvjesni set, koji je Vekić dobila u tie-breaku (7-3).


Meč je otvoren s četiri break gema u nizu. No, u kompletnom prvom setu odlučivale su nijanse, ali je Vekić bila bolja od 49. igračice na svijetu u ključnom tie-breaku.
Osvojeni prvi set dodatno je opustio Vekić koja je vrlo brzo u drugom setu napravila prednost koju Tauson više nije mogla nadoknaditi.


U drugom setu su obje tenisačice imale po tri break-prilike, no Hrvatica je iskoristila dvije šanse, dok Tauson nije realizirala ni jednu svoju priliku.


Prije ovog tjedna Vekić je u karijeri osvojila dva turnira, Kuala Lumpur 2014. i Nottingham 2017. godine. Nakon Nottinghama je gubila tri iduća finala WTA turnira do ovog tjedna i Courmayeura.