Tenis

Donna Vekić lako protiv Kineskinje za drugo kolo turnira u Dubaiju

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Bio je ovo drugi dvoboj Vekić i Wang te druga pobjeda hrvatske tenisačice, koja će u drugom kolu igrati protiv aktualne pobjednice Australian Opena i druge tenisačice svijeta, Bjeloruskinje Arine Sabaljenke



DUBAI Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 27.) plasirala se u drugo kolo WTA 1000 turnira u Dubaiju, gdje je u prvom kolu svladala Kineskinju Wang Xinyu (WTA – 41.) sa 6-2, 6-4.


Vekić je od 2-2 u prvom setu nanizala šest gemova i povela sa 6-2, 2-0. No, Kineskinja je vratila izgubljeni servis i nizom od tri gema došla do prednosti 3-2, samo da bi Vekić osvojila sljedeća tri gema i došla do vodstva od 5-3. U desetom gemu je Osječanka servirala za pobjedu. Nakon dvije propuštene meč-lopte (40-15), morala je spašavati dvije ‘break’-lopte, a iskoristila je treću priliku za završetak meča.


Bio je ovo drugi dvoboj Vekić i Wang te druga pobjeda hrvatske tenisačice, koja će u drugom kolu igrati protiv aktualne pobjednice Australian Opena i druge tenisačice svijeta, Bjeloruskinje Arine Sabaljenke. Bjeloruskoj tenisačici će to biti prvi meč od trijumfa u Melbourne Parku.




U Dubaiju je i druga hrvatska predstavnica, Dućanka Petra Martić (WTA – 67.), koja će svoj meč prvog kola protiv Amerikanke Caroline Dolehide (WTA – 44.) odigrati u ponedjeljak, s početkom u 8 sati po srednjoeuropskom vremenu.