ORIJENT 1919 - DUGOPOLJE

Dominik Mulac, asistent i strijelac u domaćem remiju Orijenta 1919: “Očekivali smo više nakon isključenja”

Ivan Volarić

Edin Fatić čestita Dominiku Mulcu na pogotku/Foto: M. LEVAK

Edin Fatić čestita Dominiku Mulcu na pogotku/Foto: M. LEVAK

Bitno je da smo nastavili skupljati bodove i da idemo prema svojem prvom cilju - ostanku u ligi - rekao je branič Crvenih



RIJEKA Na Krimeji nakon remija s Dugopoljem nije bilo previše mjesta za neko osobito nezadovoljstvo. Možda i zbog toga što je konačnih 2:2 prilično realno oslikao odnose snaga na terenu. Momčad iz zaleđa Splita je, unatoč igraču manje u 70 minuta utakmice, ostavila bolji dojam, a Crveni su stvorili više izrazitih šansi. Tko zna kako bi se situacija razvijala da je Fućak bio malo mirniji pred golom gostiju u prvom poluvremenu ili da se na njegovu mjestu našao golgeterski raspoloženi branič Dominik Mulac – strijelac rijetko viđenog gola iz slobodnjaka i asistent za izjednačujući pogodak Nikole Macolića u završnici utakmice.


– Brzo smo se vratili u utakmicu, zabili smo izjednađujući gol odmah nakon što su gosti ostali s igračem manje – rezimira Mulac remi s Dalmatincima. – Mislili smo u tim trenucima da će se utakmica okrenuti na naš mlin, no Dugopolje se pokazalo kao jako dobra ekipa. Većina njihovih igrača prošla je Hajdukovu školu i vidi se da znaju igrati. Možemo biti zadovoljni s bodom, dvaput smo se vraćali iz minusa. Istina, očekivali smo više nakon što smo stekli igrača više, ali nismo nezadovoljni. Bitno je da smo nastavili skupljati bodove i da idemo prema svojem prvom cilju – ostanku u ligi.


Dojam je da niste energetski bili na razini neophodnoj da biste prelomili utakmicu. Osjeća li se zamor materijala s obzirom na to da igrate u gustom ritmu s ne tako širokim kadrom?


– Ozlijedila su nam se u posljednjih tjedan dana dva igrača (Švrljuga i Črnko, op. a.), ovo nam je bila treća utakmica u sedam dana. Možda se dogodio mali pad, ali vjerovali smo do kraja utakmice da možemo ostvariti pozitivan rezultat i isplatilo nam se.


Gol i asistencija nisu baš čest učinak za stopera. Postigli ste atraktivni zgoditak iz slobodnog udarca, a onda potvrdili da imate mekanu i točnu dugu loptu?




– Moram naglasiti da ja i Črnko često vježbamo slobodnjake nakon treninga. Meni je ovoga puta ušlo, drugi put će nekom drugom. Evo, Macolić je zabio pogodak za 2:2. Ali, ne bih sebe stavljao u prvi plan jer smo se svi trudili i borili. Ovaj bod osvojila je cijela ekipa.


Serijal od sedam utakmica u 20 dana nastavljate subotnjim prvenstvenim gostovanjem kod Dubrave pa u srijedu na Krimeju stiže Dinamo?


– Igramo na tri fronta: u županijskom Kupu, prvenstvu i završnici Kupa Hrvatske. O Dinamu još ne razmišljamo jer naš idući suparnik je Dubrava. Najprije se moramo regenerirati, a onda ćemo se koncentrirati na Dubravu i kako napraviti što bolji rezultat.


Ovim bodom ostali ste na čelu drugoligaškog poretka?


– Lijepo za vidjeti, ali tek je peto kolo. Bitno je da smo namaknuli određenu zalihu bodova. Idemo dalje utakmicu po utakmicu – rekao je branič ponikao u omladinskom pogonu Rijeke, kojem je ovo treća sezona na Krimeji.
Inače, u prva dva dana prodaje ulaznica za Dinamo svoje mjesto rezerviralo je 500 navijača, gotovo polovica raspoloživog kapaciteta. Ulaznice je moguće kupiti u klupskom tajništvu svakodnevno do 16 sati.