MotoGP

Dominacija Španjolca: Jorge Martin slavio i u današnjoj utrci za VN San Marina

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Mjesta na postolju nedjeljne utrke bila su identična onima sa subotnjeg sprinta pa je tako drugi bio Talijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46), a treće mjesto je pripalo njegovom sunarodnjaku i aktualnom svjetskom prvaku Francescu Bagnaiji (Ducati)



MISANO Španjolski motociklist Jorge Martin (Ducati-Pramac) pobijedio je i u nedjeljnoj utrci za Veliku nagradu San Marina u MotoGP razredu te time dokazao da je bio najbolji vozač ovog vikenda u kojem je osvojio i sprintersku utrku te imao i najbolju startnu poziciju.


Mjesta na postolju nedjeljne utrke bila su identična onima sa subotnjeg sprinta pa je tako drugi bio Talijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46), a treće mjesto je pripalo njegovom sunarodnjaku i aktualnom svjetskom prvaku Francescu Bagnaiji (Ducati).


Iako je Martin bio dominantan tijekom vikenda te se uspio obraniti od napada dvojice domaćih vozača, možda i najveći pobjednik natjecanja u San Marinu bio je Bagnaia, koji je nastupio samo tjedan dana nakon teškog pada na Velikoj nagradi Katalonije.




“Završio sam utrku uništen, ali sretan. Glavni motiv mi je bio da odvozim dobru utrku zbog navijača, ali već na polovici sam bio uništen”, izjavio je aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom redoslijedu ove sezone nakon 12 od 20 natjecanja, koji je nakon utrke ostao nekoliko trenutaka ležati na svom Ducatiju i trebao je pomoć da siđe s motocikla.


Martin je pobjedama na stazi u Misanu uspio smanjiti zaostatak na 36 bodova. Bagnaia ih ima 283, a Španjolac 247, dok je treći Bezzecchi s 218.


Sljedeća utrka je za dva tjedna u Indiji.