HNK RIJEKA

Domagoj Pavičić uoči nove europske prepreke: “PAOK je favorit, morat ćemo ih dobro proanalizirati”

Denis Frančišković

Domagoj Pavičić/Foto: M. GRACIN

Domagoj Pavičić/Foto: M. GRACIN

PAOK? Sigurno je favorit u toj utakmici i jako dobra momčad koju ćemo dobro proanalizirati. Dvije su utakmice u kojima se moramo dobro spremiti i dati sve od sebe. No, prvo Osijek, to nam je jako bitna utakmica - rekao je Pavičić.



RIJEKA Nakon Hiberniana Rijeka će za plasman u grupnu fazu igrati protiv solunskog PAOK-a koji je u zadnjoj utakmici svladao irski Bohemians s 2-0 i tako nadoknadio pogodak zaostatka (1-2) iz prve utakmice odigrane u Dublinu. Da to neće biti laka utakmica zna Domagoj Pavičić, koji je odigrao protiv Hibernina 17. UEFA utakmicu u Rijekinom dresu i zabio drugi pogodak na euro sceni.


– Kroz cijelu utakmicu pokazali smo da smo bolji, krenuli smo jako dobro od početka i prvo poluvrijeme smo dominirali i došli do zasluženoga pogotka. Pali smo u prvih 15 minuta nastavka, nakon čega nas je crveni karton dosta digao i zasluženo smo pobijedili i prošli dalje. Škoti su čvrsta momčad, nisu uopće bezazleni. Nije nas napuštala vjera u vlastite snage, na kraju smo nagrađeni. PAOK? Sigurno je favorit u toj utakmici i jako dobra momčad koju ćemo dobro proanalizirati. Dvije su utakmice u kojima se moramo dobro spremiti i dati sve od sebe. No, prvo Osijek, to nam je jako bitna utakmica – rekao je Pavičić.


Grčki prvoligaš PAOK znano je ime u tamošnjoj ligi, ali i u europskom nogometu. PAOK je u prošlom prvenstvu osvojio drugo mjesto iza Olympiakosa s čak 26 bodova zaostatka, nakon što je u osnovnom dijelu prvenstva bio četvrti iza Olympiakosa te Arisa i AEK-a. No, uzvratio je svom najvećem rivalu Olympiakosu pobjedom u finalu Kupa (2:1). Inače, riječ je o klubu koji je triput bio prvak Grčke te osam puta osvajao tamošnji Kup, u ovome trenutku prema Transfermarktu vrijednom 53 milijuna eura. Točno pola momčadi su stranci, a stadion Toumba prima 29 tisuća gledatelja.




Momčad je posljednjih dana i tjedana oslabljena odlaskom Christosa Tzolisa i Dimitrosa Giannoulisa u Norwich City, lijevokrilni napadač prodan je Englezima prije nekoliko dana za 11, a lijevi bek početkom srpnja za sedam milijuna eura.


Trenutačno najskuplji igrač grčke momčadi, u kojoj je nedavno završio Antonio Mirko Čolak, sada na posudbi u Švedskoj, islandski je branič Sverrir Ingi Ingason, koji vrijedi šest milijuna eura, ali neće ga biti u utakmicama protiv Bijelih jer se oporavlja poslije teške ozljede.