Čeka se pobjeda...

Domaći remi je Krimejčanima donio i dobru i lošu vijest: “Igrači su svjesni da mogu više”

Ivan Volarić

PROBUDIO LAŽNU NADU - Faal Baboucarr u okruženju igrača Solina/Foto A. KRIŽANEC

PROBUDIO LAŽNU NADU - Faal Baboucarr u okruženju igrača Solina/Foto A. KRIŽANEC

Moramo dalje raditi i napredovati, puno je još posla pred nama - govorio je nakon utakmice trener Slobodan Bobo Grubor



RIJEKA Ima jedna dobra i jedna loša vijesti na Krimeji nakon domaćeg remija sa Solinom. Dobra glasi otprilike ovako: Orijent je prekinuo niz od pet poraza i pritom primio »samo« jedan pogodak. Loša vijest je da Krimejčani niti nakon 56 sušnih dana nisu uspjeli ostvariti prvenstvenu pobjedu u derbiju začelja.


Crveni su 23. rujna svladali BSK, a nakon toga nanizali pet poraza i dva remija. Utakmica protiv Solina donijela je obećavajući početak. Faal Baboucarr doveo je Orijent u vodstvo, no brzo primljeni pogodak bez adekvatne reakcije obrambenih i veznih igrača vratio je sve na početak. Vratar Patrik Mohorović bio je na kraju prvo ime Krimejčana što dosta toga govori.


– Htjeli smo pobjedu i spremali smo se na pobjedu cijeli tjedan. Igrači su bili fokusirani. Dobro smo krenuli u utakmicu, poveli smo, imali smo željeni rezultat. Međutim, došlo je do pada koncentracije. Teret, svojevrsni strah od pobjede, koji igrači imaju u podsvjesti ih sprječava da pokažu još ono više što mogu i znaju.




Još uvijek igraju pod ručnom kočnicom, povlače se u sebe i onda se događaju stvari koje se događaju. Primili smo gol nakon velike taktičke greške. To ne smijem i neću nikada tolerirati. Tehničke pogreške se događaju, ali što se tiče taktičke discipline, tu moramo biti sto posto. Na kraju ipak nismo izgubili utakmicu, protivnika smo ostavili iza sebe.


Vidio sam po reakcijama igrača da su tužni, svjesni su da i znaju da mogu više. Moramo dalje raditi i napredovati, puno je još posla pred nama – govorio je nakon utakmice trener Slobodan Bobo Grubor koji još uvijek čeka prvu pobjedu na klupi Orijenta.


Krimejčane do kraja jeseni čekaju vodeće momčadi lige: gostovanje kod Šibenika pa za kraj domaći susret protiv Zrinjskog.


– Bit će u Šibeniku možda i lakši teren za igru nego Krimeja. Travnjak je protiv Solina bio dosta mekan, bilo je teško kontrolirati loptu. U takvim okolnosima dosta vremena gubimo u obradi lopte i onda se protivnik ima vremena zatvoriti i organizirati. Idemo dalje. Šibenik i Zrinjski su gore, dobre su to ekipe, ali u ovoj ligi niti jedna ekipa nije superiorna. Ne trebamo se bojati, idemo u Šibenik probati pobijediti – rekao je Grubor.