Osmina finala EURO-a

Dokumentarac prikazao što je Enrique tražio od 18-godišnjaka protiv Hrvatske: “Modrić ne smije igrati”

Hina

Luis Enrique/Foto REUTERS

Luis Enrique/Foto REUTERS

"Dakle, za Pedrija, Modrić danas neće igrati utakmicu. Najviše što će napraviti je dotaknuti dva puta loptu, zaredom. U redu? Budi jako oprezan jer je on jedini igrač za kojeg ne želim da igra", istaknuo je EnriqueMADRID Španjolski nogometni savez predstavio je dokumentarni film “Snaga grupe” (La Fuerza del grupo) u kojem se otkrivaju javnosti nepoznati detalji vezani za ljetošnji nastup Španjolske na Europskom prvenstvu, a na kojem se vidi kako izbornik od svojih igrača traži da striktno čuvaju Luku Modrića.


U drugom nastavku filma prikazan je izbornik Luis Enrique kako uoči utakmice osmine finala s Hrvatskom daje stroge upute 18-godišnjem veznjaku Pedriju iz Barcelone.


“Ovaj gospodin se zove Modrić”, govori Enrique dok na ploči ispred igrača pomiče figuru objašnjavajući taktiku.
“Dakle, za Pedrija, Modrić danas neće igrati utakmicu. Najviše što će napraviti je dotaknuti dva puta loptu, zaredom. U redu? Budi jako oprezan jer je on jedini igrač za kojeg ne želim da igra”, istaknuo je Enrique, dodavši kako će to biti utakmica u kojoj će se momčad iskazati kao cjelina.


Španjolska je pobijedila 5-3 nakon produžetaka, a hrvatski kapetan Luka Modrić igrao je do 114. minute.


U isječku iz dokumentarnog filma vide se Enrique, gol do pojasa, i igrači kako proslavljaju pobjedu u svlačionici.


Španjolska je zatim pobijedila u četvrtfinalu Švicarsku na jedanaesterce pa ispala u polufinalu na jedanaesterce od Italije.