NBA

Dobra večer za hrvatske košarkaše: Šarić drugi najbolji strijelac Sunsa, Zupcu 10. “double-double” sezone

Luka Medak

Dario Šarić

Dario Šarić

"Šiši" je imao odličnu šutersku večer, pogodivši sedam od osam šutova te čak sve tri upućene trice, a Ivica Zubac je s 14 poena i 13 skokova ostvario 10. "double-double" sezone.



RIJEKA Niz Los Angeles Clippersa od šest pobjeda prekinuo je neočekivan protivnik. Na domaćem terenu Clippersi su poraženi od Orlando Magica, momčadi koja je pred samo nekoliko dana razmijenila svoje najbolje igrače.


Orlando nije imao prednost na utakmici sve do posljednje četvrtine, kada radi niz 17:3 i uzima prvu pobjedu u gostima još od 12. veljače i prekida svoj niz od sedam poraza. U tome ih je predvodio Chuma Okeke s 18 poena, a samo se jedan od 11 igrača Orlanda nije upisao u strijelce.


Kod poraženih Clippersa najbolji je bio Kawhi Leonard s 28 poena, Luke Kennard je dodao 17, a hrvatski centar Ivica Zubac ostvario je 10. “double-double” sezone s 14 poena i 13 skokova.




Phoenix Sunsi su nadigrali Atlanta Hawkse za svoju treću uzastopnu pobjedu, šestu u posljednjih sedam utakmica i sada se zbog poraza Clippersa malo odvojili na drugom mjestu Zapadne konferencije.


Sunse je predvodio Devin Booker s 21 poenom, a drugi najbolji strijelac momčadi bio je Dario Šarić s 20 poena, kojima je dodao i pet skokova te dvije asistencije u samo 17 minuta igre. “Šiši” je imao odličnu šutersku večer, pogodivši sedam od osam šutova te čak sve tri upućene trice.


Kod Hawksa je najbolji bio Bogdan Bogdanović s 22 poena, Trae Young je dodao 19 i 13 asistencija, a Clint Capela 16 sa 16 skokova.


Rezultati:


Washington – Charlotte 104:114
Denver – Philadelphia 104:95
LA Clippers – Orlando 96:103
Phoenix – Atlanta 117:110