Tenis

Dino Prižmić u drugom kolu kvalifikacija za ATP turnir u Stockholmu, Ajduković zaustavljen

Hina

Dino Prižmić/Foto M. MIJOŠEK

Dino Prižmić/Foto M. MIJOŠEK

Prižmićev suigrač iz reprezentacije Duje Ajduković (ATP - 178.) zaustavljen je u prvom kvalifikacijskom nastupu, a bolji od njega sa 6-4, 6-4 bio je Čeh Tomaš Machač (ATP - 96.)



STOCKHOLM Hrvatski 18-godišnji Davis Cup reprezentativac Dino Prižmić (ATP – 168.) plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za dvoranski ATP turnir u Stockholmu, gdje je u prvom kolu u subotu svladao Kazahstanca Timofeja Skatova (ATP – 134.) sa 6-0, 6-1.


Nažalost, Prižmićev suigrač iz reprezentacije Duje Ajduković (ATP – 178.) zaustavljen je u prvom kvalifikacijskom nastupu, a bolji od njega sa 6-4, 6-4 bio je Čeh Tomaš Machač (ATP – 96.).


Prižmić će za plasman u glavni turnir u nedjelju igrati upravo protiv Machača koji je prvi nositelj kvalifikacija.




Hrvatski tenis će u Stockholmu svakako imati jednog predstavnika u glavnom ždrijebu, a to će biti Borna Gojo (ATP – 74.) koji se vraća u akciju nakon što je zbog ozljede leđa morao odustati od nastupa u kvalifikacijama za ATP turnire u Astani i Šangaju. Gojo je posljednje nastupe imao za hrvatsku reprezentaciju na turniru Davis Cup finala u Splitu, gdje je bio u odličnoj formi te pobijedio Amerikanca Francesa Tiafoea i Nizozemca Tallona Griekspoora.


Gojo je za suparnika u prvom kolu turnira u Stockholmu dobio trostrukog osvajača Grand Slam naslova, 38-godišnjeg Švicarca Stana Wawrinku (ATP – 46.).