SuperSport HNL

Dinamo zadao Bjeličinom Osijeku još jedan težak udarac, lider zabio pet komada na Maksimiru

Davor Petrović

I STOPERI ZABIJAJU... - Dino Perić slavi sa suigračima/Foto PIXSELL

I STOPERI ZABIJAJU... - Dino Perić slavi sa suigračima/Foto PIXSELL

Dinamo je zadržao prednost na vrhu ljestvice i stvorio kvalitetnu podlogu za Bodo/Glimt. U nastavku je Dinamo zaigrao osjetno bolje i stigao do revije golova



ZAGREB Pobjedom nad Osijekom Dinamo je zadržao prednost na vrhu SuperSport HNL-a i stvorio kvalitetnu podlogu za Bodo/Glimt. Već u 3. minuti stigao je podsjetnik na činjenicu da nikada nije dobro izgubiti loptu na visini svog kaznenog prostora. Osječani su, nakon auta za Dinamo, na pravili upravo to, omogućivši Ivanušecu prodor po desnoj strani i ubacivanje na vrh peterca, prema Oršiću, koji je nadirao. Pokušaj guranja lopte u gol prsima Ivica Ivušić je obranio, ali lopta je pala na nogu domaćem napadaču za vodstvo.


Dinamo – Osijek 5:2

Stadion Maksimir. Gledatelja: 8.302. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec) 6,5. Strijelci: 1:0 Oršić (3′), 1:1 Beljo (29′), 2:1 Petković (53′), 3:1 Perić (66′), 3:2 Kleinheisler (74′), 4:2 Perić (82′), 5:2 Jurčević (90’+3′). Žuti karton: Petković (Dinamo).


DINAMO: Livaković 6,5 – Moharrami 6,5, Lauritsen 5,5, Perić 7, Bočkaj 7 – Mišić 6,5 – Menalo 5,5 (46′ Špikić 6), Ivanušec 6,5, Tolić 5,5 (46′ Drmić 5,5), Oršić 6,5 – Petković 6,5 (75′ Baturina -).




OSIJEK: Ivušić 7 – Lončar 5,5, Bralić – (10′ Lovrić 6 (84′ Mierez -)), Barišić 6 – Miloš 6,5, Jugović 6, Brlek 6, Jurčević 6 – Kleinsheisler 6,5, Fiolić 6 (84′ Fućak -) – Beljo 6,5.

To je, po logici stvari, dati vjetar u leđa Dinamu, a ubrzo se ispostavilo da Osijek preuzima kontrolu zbivanja na terenu. Gosti su vrlo brzo stvorili dvije izgledne prilike. Prvo je Fiolić udarcem glavom natjerao Livakovića na izbacivanje lopte vršcima prstiju u korner, a zatim je Kleinheisler s vrha šesnaesterca pogodio stativu.


Dinamo je pokušavao odgovoriti, ali nikako nije uspijevao povezati svoje redove. A pritisak Osijeka nije popuštao. Tako su gosti u 29. minuti na desnoj strani izradili akciju za Matu Miloša, čiji je filigranski precizan centaršut na vrh peterca Dion Drena Beljo glavom pretvorio u zasluženo izjednačenje.


U nastavku je Dinamo zaigrao osjetno bolje i stigao je do golova preko krila, s time da Drmić nije realizirao idealnu priliku za potpuni potop gostiju. Igrala se 53. minuta kada je Bruno Petković odigrao dijagonalu na desnu stranu prema Moharramija, a zatim je stigao dojuriti do peterca na centaršut i poentirati. Ovoga puta gol je donio vjetar u leđa domaćoj momčadi kojoj je povećanje prednosti u 66. minuti donio Perić na ubacivanje Bočkaja.


Činilo se da su tu sve dvojbe otklonjene, ali Osječani se nisu predavali. U 74. minuti je Kleinheisler još jednom pucao s distance, s time da je lopta okrznula Mišića, što je bilo dovoljno za novi gol i povratak rezultatske neizvjesnosti. Međutim, to nije dugo trajalo jer su u 82. minuti Bočkaj i Perić ponovili svoju kombinaciju za modru pobjedu, koju je autogolom potvrdio Jurčević.