HNL

Dinamo primio gol u prvoj minuti pa preokrenuo s pet komada, na listu strijelaca se upisalo jednako toliko igrača

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Čačićeve bebe počele su grozno, a onda su preokrenuli utakmicu s pet golova.



Generalka za uzvrat sa Shkupijem Dinamu je donijela nova tri boda u Koprivnici, a samim time i dodatnu injekciju samopouzdanja.


No, pri tome u obzir treba uzeti činjenicu je obrana Slaven Belupa prvi dio utakmice odigrala vrlo loše. Bolje rečeno, u tom je razdoblju svaki modri napad donosio opću opasnost u domaće redove.


Ako je ono bilo grozno…


Ako je Ante Čačić mislio da je utakmica sa Shkupijem bila grozno iskustvo, početak gostovanja u Koprivnici pokazao mu je da može biti i gore.




Nakon samo trideset sekundi igre Josip Mišić je svom kaznenom prostoru neoprezno srušio Mihaila Caimacova, prisilivši glavnog suca Patrika Kolarića da pokaže na bijelu točku.


Dominik Livaković obranio je jedanaesterac Mariju Marini, kojem se nakon toga lopta sretno odbila u noge – 1:0.


Baturina spasio Čačićevo duševno stanje


Srećom po Čačićevo duševno stanje, Dinamo je ekspresno preokrenuo rezultat. Mišić je dubokom loptom pronašao Josipa Drmića, koji je iz prve proigrao Martina Baturinu na lijevoj strani.


Uslijedio je ulazak u kazneni prostor, finta i udarac desnicom u suprotni kut. Situacija je bila rubna, no VAR provjera je potvrdila da nema zaleđa – 1:1.


Oršićeva egezkucija


Modri su razloga za slavlje imali i osam minuta kasnije, nakon akcije po desnom boku. Luka Menalo je uputio centaršut na drugu stativu, a obrana Slaven Belupa je još jednom kapitulirala, dopustivši Mislavu Oršiću da glavom skrene loptu u mrežu – 1:2.


Domaći defanzivci su u 22. minuti potvrdili da subota definitivno nije njihov dan.


Drmić pokupio otpadak


Nakon kornera s desne strane lopta se odbila izvan kaznenog prostora do Oršića, čiji je udarac kroz šumu nogu lagano skrenut. Ivan Šušak nije uspio iskontrolirati obranu, a Drmić je pokupio otpadak i zatresao mrežu – 1:3.


Foto Luka Stanzl/PIXSELL


Slaven Belupo je u nastavku pokušavao sanirati štetu, ali bilo je prekasno za promjenu. Modri su, pak, mirno kontrolirali zbivanja na terenu, dok im je, vrlo vjerojatno, u misli polako ulazio uzvrat sa Shkupijem u Skoplju.


No, to nije spriječilo Mišića da u 74. minuti zabije gol nakon kornera – 1:4.


U završnici utakmice Slaven Belupo se potpuno raspao pod naletima razigranog suparnika. Šušak je skinuo nekoliko nezgodnih udaraca, ali bio je nemoćan u 90. minuti, kada je sa dvadeset metara raspalio Dario Špikić – 1:5


Slaven Belupo – Dinamo 1:5 (1:3)


KOPRIVNICA – Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 1.743. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec) 6,5.


Strijelac: 1:0 Marina (2′), 1:1 Baturina (7′), 1:2 Oršić (15′), 1:3 Drmić (22′), 1:4 Mišić (74′), 1:5 Špikić (90′).


Žuti karton: Caimacov (Slaven Belupo).


SLAVEN BELUPO: Sušak 6 – Kvržić 5,5, Božić 5, Soldo 5, Bosec 5,5 – Caimacov 6 (77′ Behram -), Marina 6 (77′ Mihalić -), Bašić 5,5 (46′ Fanimo 6) – Crnac 6, Branšteter 5,5 (46′ Kocijan 6), Hoxha 5,5 (77′ Žuljević -).


DINAMO: Livaković 6 – Moharrami 6, Ristovski 6,5, Lauritsen 6,5, Bočkaj 6 (77′ Štefulj -) – Mišić 7 (81′ Tolić -), Ljubičić 6,5 (67′ Ivanušec -) – Menalo 6,5, Baturina 7, Oršić 7,5 (77′ Špikić -) – Drmić 7 (67′ Petković -).