Drmić načeo mrežu

Dinamo na Maksimiru izborio play-off Lige prvaka, Ludogorec tijekom susreta dobio čak tri crvena kartona

Davor Petrović

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Josip Drmić/Foto PIXSELL

Modri su imali tri gola prednosti i igrača više, a zatim su suparniku dozvolili povratak u neizvjesnost, koja se smanjila u 86. minuti, nakon trećeg crvenog kartona za Bugare



ZAGREB Čudna uzvratna utakmica trećeg pretkola Dinamu je donijela pobjedu i zakazala dvoboj s norveškim klubom Bodo/Glimt u idućoj fazi natjecanja. Modri su, naime, imali tri gola prednosti i igrača više, a zatim su Ludogorcu dozvolili povratak u neizvjesnost, koja se tek malo smanjila u 86. minuti, nakon trećeg crvenog kartona za Bugare.


Dinamo – Ludogorec 4:2

Stadion Maksimir. Gledatelja: 13.658. Sudac: Benoit Bastien (Francuska) 7. Strijelci: 1:0 Drmić (12′), 2:0 (27′-11m), 3:0 Oršić (44′), 3:1 (45’+3′), 3:2 Despodov (49′-11m), 4:2 Petković (87′-11m). Žuti kartoni: Ristovski, Mišić, Perić (Dinamo), Jankov, Rick (Ludogorec). Crveni kartoni: Jankov (17′), Rick (72′), Karničnik (86′).


DINAMO: Livaković 6 – Ristovski 6,5 (46′ Moharrami 5,5), B. Šutalo 6, Perić 5, Ljubičić 6 – Mišić 6,5 (46′ Gojak 6,5), Ademi 6,5 – Špikić 7 (90’+1′), Baturina 6,5 (46′ Ivanušec 6), Oršić 7,5 – Drmić 6,5 (71′ Petković -).




LUDOGOREC: Sluga 6 – Cicinho 5,5 (46′ Karničnik 5), Verdon 6, Plastun 5,5 (46′ Jordanov 6), Nedjalkov 6 – Jankov 5, Piotrowski 6, Show 5,5 (46′ Delev 6) – Rick 5, Igor Thiago 6 (66′ Tissera -), Despodov 7,5 (85′ Jorginho -).

Za razliku od utakmice u Razgradu, Dinamo je izgledao kao momčad koja ima glavu i rep. Nije bilo pogrešnih dodavanja, a izgradnja napada stalno je nudila opasnost. Tako je u 12. minuti Špikić odigrao for Ristovskom, čiji je centaršut s desne strane na drugoj stativi pronašao glavu Drmića – 1:0.


Tada su i Bugari shvatili da više nemaju što čekati. U 17. minuti Cicinho je s desnog boka ušao u sredinu i proigrao Dominika Jankova, čiji je udarac sa četrnaest metara obranio njegov imenjak Livaković. Niti deset sekundi kasnije Ludogorec je saznao da ima i gorih stvari od propuštene prilike. Naime, Jankov je s leđa srušio Ademija i zaradio svoj drugi žuti karton na utakmici.


S igračem više Dinamo je ekspresno preuzeo konce igre i prijetio preko raspoloženog Špikića, koji je u 27. minuti izborio jedanaesterac, nakon što je fintom natjerao Igora Plastuna da ga sruši u kaznenom prostoru. Oršić namjestio je loptu na bijelu točku i matirao Slugu – 2:0.


Nakon drugog gola Ludogorec se uspio donekle pribrati, iako je Dinamo i dalje bio vrlo opasan. Modri su, jednostavno, osjetili da je suparnik zreo za porciju golova. Tako je u 44. minuti Oršić na lijevoj strani s boka ušao u šesnaesterac, predriblao Plastuna i desnicom lansirao prizemni udarac u malu mrežu suprotnog kuta – 3:1.


U očekivanju odlaska na odmor Dinamo je spustio nogu s gasa, i to je platio primljenim golom. Nakon ubacivanja s lijeve strane Perić je glavom pokušao otkloniti opasnost, a samo je pronašao Despodova, koji je udarcem iz prve probio Livakovića – 3:1.


Povratak s odmora donio je još jedan trenutak modre dekoncentracije. Ludogorec je izveo korner, Parić je igrao rukom u svom šesnaestercu, a VAR je potvrdio drugi jedanaesterac na utakmici. Despodov je poslao loptu u jednu, a Livakovića u drugu stranu – 3:2.


U 72. minuti Rick je zaradio crveni karton zbog udaranja Špikića dlanom u lice, a u 86 je isključen Žan Karničnik zbog prekršaja na Oršiću za novi jedanaesterac, koji je realizirao Bruno Petković – 4:2.