HNL

Dinamo kiksao kod Varaždina, tanka izvedba Modrih uvertira za uzvrat u Ligi prvaka

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Modrima je primljeni gol na teži način objasnio da im malo intenzivnija šetnja po terenu neće biti dovoljna za osvajanje bodova i opet su pojačali ritam, ali nedovoljno...



VARAŽDIN Uvertira za uzvrat s Ludogorcem Dinamu je donijela remi u Varaždinu, začinjen prilično tankom izvedbom. Prvih pola sata utakmice bilo je živahno, ali bez većih uzbuđenja, a u završnih petnaest minuta gosti su podigli ritam i stigli do vodstva. Bočkaj je s lijevog boka lansirao centaršut na drugu stativu, gdje je najviši u skoku bio Špikić. Bilo je to u prvoj minuti sudačke nadoknade – 0:1.


Varaždin – Dinamo 1:1

Stadion Varteks. Gledatelja: 7.132. Sudac: Duje Strukan (Split) 6. Strijelci: 0:1 Špikić (45’+1′), 1:1 Šego (63′). Žuti kartoni: Peco, Postonjski, Herrera (Varaždin), Lauritsen (Dinamo).


VARAŽDIN: Zelenika 6,5 – J. Stanić 6 (76′ Banovec -), Ba 6,5, Pellumb 6i, Urata 6,5 – Elezi 6 (73′ M. Stanić -), Teklić 6 (85′ Jelenić -), Postonjski 6,5 – Herrera 6,5, Brodić 5,5 (46′ Šego 7), Peco 5,5 (46′ Kolarić 6).




DINAMO: Livaković 7 – Moharrami 5,5, Lauritsen 6, B. Šutalo 6, Bočkaj 6,5 (71′ Baturina -) – Mišić 6, Ljubičić 6 – Špikić 6,5, Ivanušec, Oršić 6 (46′ Emreli 6) – Petković 5 (71′ Drmić -).

Varaždin se u nastavku ohrabrio i krenuo u napad, tražeći izjednačenje kroz dalekometnu paljbu. Tako je bomba Elezija s dvadeset metara očešala prečku, a zatim je Herrera s ruba kaznenog prostora natjerao Livakovića na veliku intervenciju. Dinamo je uzvratio na isti način, preko Luke Ivanušeca, čiji je udarac Oliver Zelenika jedva skrenuo u korner, a u 63. minuti Michele Šego je iskosa s lijeve strane desnom nogom pogodio suprotne rašlje – 1:1.


Modrima je primljeni gol na teži način objasnio da im malo intenzivnija šetnja po terenu neće biti dovoljna za osvajanje bodova i opet su pojačali ritam. Inicijativa bila na njihovoj strani, ali najbolju priliku za gol imao je Varaždin u 85. minuti, kada je Livaković teškom mukom skinuo udarac koji je uputio Lamine Ba.