MOGUĆ TRANSFER

Dinamo je jako zagrizao za Frigana, ali ništa još nije gotovo: Cijena ispod koje Rijeka neće ići nije mala

Denis Frančišković

Matija Frigan/Foto PIXSELL

Matija Frigan/Foto PIXSELL

Trenutačna cijena Frigana po Transfermarktu je 850 tisuća eura, ali dobre igre višestruko su mu podigle cijenu u kratkom razdoblju.



RIJEKA – Nakon trećeg u nizu slavlja, pobjeda Rijeke nad Goricom nekako je malo pala u drugi plan, vijest dana poslije, mogućnost je da Matija Frigan napusti Rujevicu i preseli u – Dinamo!


Mladi Rijekin napadač koji je zabljesnuo ove zime igra sve bolje i želja je dobrog dijela klubova, od talijanskih, američkih pa do onog najbolje HNL-a.


Pregovori se očekivano odvijaju u tajnosti, a na Rujevici su sasvim jasni, Frigana neće nikako pustiti dok netko ne “odriješi kesu” s pet, šest milijuna eura.




U protivnom mladi, 20-godišnji napadač koji je 11. veljače navršio 20 godina, ostaje do kraja sezone na Rujevici. Zanimljiva opcija je i potencijalni američki kupac Cincinnati. Trenutačna cijena Frigana po Transfermarktu je 850 tisuća eura, ali dobre igre višestruko su mu podigle cijenu u kratkom razdoblju.


Maksimir kao nova destinacija može biti itekako realna opcija u smiraj zimskog prijelaznog roka koji ističe sutra u ponoć. Dinamo ima novac i sve što treba za promociju i daljnu prodaju hrvatskih talenata, a trenutno nema napadača u pravoj formi. Petković i Drmić su van nje, momčad je ostala bez Oršića… U suprotnom smjeru krenuli su Marin i Janković. A Frigan se sjajno snalazi u ulozi centralnog napadača koju i najviše voli od juniorskih dana.


No, na Rujevici se nikom ne žuri, znaju da će cijena riječkom napadačkom dragulju samo rasti i ne žele navodno ići ispod ponude od šest milijuna eura. Modaliteti tog novog posla i načini isplate uvijek se mogu dogovoriti. I pojačati s posudbom još pokojeg igrača. Matija zasad uživa uz treninge i dobre prezentacije, a usporedno se raduje i oporavku brata Antonija.


U Gradskom vrtu je zabio iz jedanaesterca, potom na Šubićevcu i Poljudu, sada protiv Gorice izborio jedanaesterac. I više nego dovoljno da skrene pozornost.