Kvalifikacije za LP

Dinamo dočekuje Ciprane u najjačem sastavu, poraz od Slaven Belupa podigao razinu motivacije

Davor Petrović

Bruno Petković/Foto PIXSELL

Bruno Petković/Foto PIXSELL

Na spomen večerašnjeg suparnika, trener Dinama će reći da se radi o momčadi satkanoj od vrlo iskusnih igrača, s trenerom koji apsolutno zna igrati na rezultat



ZAGREB Večerašnjom utakmicom s Omonijom iz Nikozije na stadionu Maksimir Dinamo nastavlja svoj europski put u ovoj sezoni. Do kraja prošlog tjedna u Maksimirskoj 128 je vladala odlična atmosfera, izgrađena na dvije pobjede nad islandskim Valurom u prvom pretkolu Lige prvaka (3:2, 2:0), no tada je sve pokvario domaći poraz u srazu sa Slaven Belupom (0:2).


– Takvi rezultati nikada nisu dobrodošli, bez obzira na to kada se dogode. Međutim, dobro je što nam sada dolazi nova utakmica jer smo odmah prebacili fokus na Omoniju. Poraz od Slaven Belupa nije bio ugodan, ali svi smo mi profesionalci – tumači Damir Krznar.


Na spomen večerašnjeg suparnika, trener Dinama će reći da se radi o momčadi satkanoj od vrlo iskusnih igrača, s trenerom koji apsolutno zna igrati na rezultat.


Dosta promjena




– Očekujem vrlo tešku rovovsku bitku. Omonia zna igrati na rezultat i sigurno će nas čekati i navlačiti kako bi pokušali iskoristiti priliku za kontranapad. S druge strane ako osjete hrabrost i stabilnost, krenut će u napad. Barem je to tako bilo kroz sve njihove utakmice koje smo gledali i skautirali. Omonia je respektabilan suparnik, ali mi smo bolji. Naravno, to moramo potvrditi na terenu. Postavit ćemo se autoritativno, u skladu sa statusom favorita i pokušat ćemo naći prolaz u sljedeću rundu kvalifikacija Lige prvaka – tumači maksimirski šef struke.


Modri namjeravaju krenuti na Ciprane u najjačem raspoloživom sastavu.


– Imat ćemo dosta promjena u odnosu na posljednje nastupe. Sa Slaven Belupom igrali smo u kombiniranom sastavu kako bismo sačuvali igrače zdravima jer su put na Island i podloga od umjetne trave ostavili traga na njih. Da nisam vjerovao igračima tim igračima, sigurno ih ne bih stavio u sastav. Vjerovao sam im tada, a vjerujem im i danas – objašnjava Krznar, dodajući da u ogledu s Koprivničanima pristup nije bio na potrebnoj razini.


Šablonizirani ulasci


Prema njegovim riječima, taj poraz je mobilizirao momčad i podigao razinu motivacije za večerašnji dvoboj.


– Primijetili smo da Omonia ima karakteristično otvaranje igre, odnosno šablonizirane i dobre ulaske iz drugu u treću zonu. U tome su jako kreativni. Zato smo jedan trening posvetili limitiranju njihove faze napada, dok smo se na svim ostalima bavili nama, našom igrom i organizacijom u fazi napada – zaključuje Krznar.


Modri su u ponedjeljak saznali i potencijalne suparnika na idućoj europskoj stepenici. U trećem pretkolu Lige prvaka igrat će s boljim iz ogleda Legije iz Varšave i Flore iz Tallinna, ako eliminiraju Omoniju. U slučaju poraza od Ciprana, suparnik će im biti poraženi iz spomenutog dvoboja.


– Ne bi bilo fer da se ponašamo kao smo već u sljedećem pretkolu, ali reći ću da su Omonia ili Dinamo dobili možda najtežeg suparnika u ovoj fazi natjecanja – dodao je Krznar