DIJAMANTNA LIGA BRUXELLES

Dijamantna liga: Sandra Perković brončana, Marija Tolj završila na petom mjestu

Hina

Sandra Perković/Foto REUTERS

Sandra Perković/Foto REUTERS

Najbolja hrvatska atletičarka broncu je osvojila hicem od 65,14 metara, koliko je bacila u posljednjoj seriji, a Marija Tolj je sa 61,80 u posljednjoj seriji završila na petom mjestu.RIJEKA Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je treće mjesto na natjecanju bacačica diska koje je održano u gradskom parku Ter Kamerenbos dva dana prije glavnog dijela mitinga Dijamantne lige u Bruxellesu, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj bila peta.


Hrvatska rekorderka je nakon pet serija bila na drugom mjestu s hicem 65,14 m iz treće serije, dok je u tom trenutku vodeća bila Kubanka Yaime Perez sa 66,47 m. Treća je sa 64,25 m bila olimpijska pobjednica iz Tokija Amerikanka Valarie Allman (64,25 m).


Četvrta je završila Kubanka Denia Caballero (62,28 m), a 21-godišnja Marija Tolj je hicem 61,80 m iz druge serije osvojila peto mjesto, čime se kvalificirala za nastup na finalu Dijamantne lige u Zuerichu.
Prema pravilima Dijamantne lige za bacačke discipline, o plasmanu prve tri natjecateljice odlučuje posljednja, šesta serija. U njoj je ponovno najbolja bila Perez sa 63,41 m. Allman je imala samo tri cm kraći hitac (63,38 m), dok je Perković nakon treće serije imala tri neispravna pokušaja i tako završila na trećoj poziciji.


U redoslijedu Dijamantne lige vodeća je Perez s 30 bodova, ispred Sandre Perković (28 bodova) i Valarie Allman (20 bodova). Na finalu u Zuerichu pravo nastupa su još izborile Denia Caballero (14), Marija Tolj (12) i Portugalka Liliana Ca (11).