Napadač Atletico Madrida

Diego Costa osuđen na šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Costa je bio optužen da nije prijavio 1,1 milijun eura poreza na transfer vrijedan ukupno 38 milijuna euraMADRID Napadač Atlético Madrida Diego Costa osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza, ali, zahvaljujući dogovoru sa španjolskim tužiteljstvom, neće ići u zatvor nego mora platiti kaznu u visini od oko 543.000 eura.


Šest mjeseci zatvora je preinačeno u kaznu od 36.000 eura na koju dolazi još jedna kazna u visini od 507.208 eura zbog utaje poreza u visini preko milijun eura.


On je već u kolovozu platio “1,14 milijuna eura nadoknadivši tako porezni dug s kamatama”, što je i olakšalo dogovor sa španjolskim tužiteljima.
Costa je bio optužen da nije prijavio u svojoj poreznoj prijavi za godinu 2014., kada je potpisao ugovor s engleskim prvoligašem Chelsea, 1,1 milijun eura poreza na taj transfer vrijedan ukupno 38 milijuna eura.


Brazilsko-španjolski nogometaš koji trenutačno igra za španjoslku reprezentaciju također je zamračio 1.371.098,31 eura od prodaje prava, dodaje španjolsko tužiteljstvo.