Škrljevčani spremni

DERBI NA MAVRINCIMA AO Škrljevo u nedjelju dočekuje Cibonu: “Ovo su utakmice za koje se trenira i živi”

Luka Medak

Taylor Adway i Damir Rajković/Foto M. LEVAK

Taylor Adway i Damir Rajković/Foto M. LEVAK

Bit će to velik test za nas. Oni igraju u ABA ligi i veći su od nas. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Splita, vrlo su disciplinirani u obrani i imaju jako dobar napad. No mi imamo sve što je potrebno da pobijedimo - kaže Taylor Adway



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva u nedjelju će u 18 sati na Mavrincima ugostiti Cibonu u sklopu šestog kola HT Premijer lige. Da nije bilo kiksa protiv Šibenčana, Zeleni bi sada bili jedina neporažena momčad lige, a ovako će u susret s rastrčanom i poletnom Cibonom ući s jednakim omjerom pobjeda i poraza 4-1.


– Drago nam je da u utakmicu protiv Cibone ulazimo s dobrim omjerom i da smo među vodećom četvorkom u prvenstvu. To je veliko zadovoljstvo i za igrače i za klub, nadam se i za navijače, tako da očekujemo njihovu podršku – rekao je Damir Rajković, terner Adria Oil Škrljeva. – Pokušat ćemo parirati Ciboni u njihovoj trci i kontrolirati njihov skok s obzirom na to da su znatno veći od nas, ali imamo i mi svoje kvalitete koje želimo kroz utakmicu i pokazati. Očekuje nas težak susret, ali spremni smo, dečki ju željno iščekuju jer to su utakmice za koje se trenira i za koje se živi i nadam se da će svi biti na jednom pravom nivou – optimističan je Rajković.


Ova utakmica nesumnjivo je najveći derbi kola, a obje momčadi u nju ulaze u dosta drugačijim sastavima nego protekle sezone.




– Cibona ima dosta drugačiju momčad u odnosu na prošlu godinu, bolje su izbalansirani, a to su i dosad pokazali i kroz prvenstvo i kroz ABA ligu. Oni i ostali ABA ligaši govore da im je teško igrati pet utakmica u 15 dana, ali činjenica je da svi imamo puno utakmica u kratkom razmaku i da je deplasirano govoriti o tome kao nekom alibiju. Svi smo sada u takvom ritmu i treba to tako i prihvatiti. Najbitnije će samo biti da nas zaobiđu ozljede – objasnio je trener Škrljevčana.


Svoj prvi test protiv Cibone imat će i ovoljetno veliko pojačanje Zelenih, Amerikanac Taylor Adway, koji s 18,8 poena u prosjeku predvodi ne samo momčad nego i cijelu Premijer ligu.


– Puno sam truda uložio proteklih par godina, pogotovo ljetos i to sada dolazi na vidjelo. Trener me stavlja u dobru poziciju na terenu, tako da ne samo da zabijam puno nego imam i dobar postotak realizacije. Sada samo moram nastaviti trenirati, ostati u formi i dobrom ritmu i vjerujem da ću nastaviti igrati na ovoj razini, a samim time i pomoći momčadi da pobjeđuje – rekao je Adway te se osvrnuo na susret s Vukovima.


– Bit će to velik test za nas. Oni igraju u ABA ligi i veći su od nas. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Splita, vrlo su disciplinirani u obrani i imaju jako dobar napad. No mi imamo sve što je potrebno da pobijedimo, važno je samo da budemo fokusirani, pratimo plan igre i ne sumnjam da će onda doći i pobjeda – zaključio je Adway.