Dan Lagumdžija

Daroviti opatijski veznjak donio vrijednu pobjedu: “Ništa ispod prvog mjesta ne bi bilo zadovoljavajuće”

Ivan Volarić

Dan Lagumdžija/Foto M.GRACIN

Dan Lagumdžija/Foto M.GRACIN

Mladost je sigurno najbolja momčad protiv koje smo igrali ove sezone, što našu pobjedu čini još većom - kaže veznjak Opatije Dan Lagumdžija



RIJEKA Nogometaši Opatije svladali su u derbiju kola Mladost iz Ždralova i zacijelili rane nakon prvoga proljetnoga poraza u Križevcima. Pregled snimke susreta odigranoga prošloga petka na Kantridi pokazao je da je inače dobar sudac Nikola Vuković iz Osijeka mogao pokazati na bijelu točku nakon što je branič Mladosti igrao rukom. Ta odluka nije utjecala na konačan rezultat zahvaljujući Danu Lagumdžiji, darovitom opatijskom veznjaku, koji se vratio na teren nakon tri mjeseca i zakucao loptu u mrežu u prvom poluvremenu za važnu pobjedu svoje momčadi.


– Sigurno da sam zadovoljan, ovaj gol mi puno znači na planu samopouzdanja. Mladost je sigurno najbolja momčad protiv koje smo igrali ove sezone, što našu pobjedu čini još većom – govori Lagumdžija.


Karlovac je bio uvjerljiv protiv Hrvaca, Kustošija je dobila Jadran Luku Ploče. Čini se da će Karlovčani i Zagrepčani predstavljati najveće prijetnje Opatijcima i Križevčanima u borbi za dva mjesta koja vode u Prvu NL.




– Što prvenstvo više odmiče, polako se izdvaja skupina klubova koja će voditi utrku za naslov. Radnik ne posustaje, Karlovac nastavlja s pobjedama. Očito je da Karlovčani imaju dobre igrače i smatram ih najvećim konkurentima. Ne smijemo otpisati ni Kustošiju. Imamo kvalitetnu ekipu i ništa ispod prvog mjesta ne bi bilo zadovoljavajuće za nas – rekao je 21-godišnji veznjak Opatije.


Nogometaši Krka poraženi su u derbiju začelja u Poreču, čime je Jadran stigao na samo tri boda zaostatka od Krka.


– Ja sam glavni krivac! Trebao sam igračima reći da umjesto strane odaberu loptu. Vodio sam se logikom da bi bilo bolje da krenemo igrati niz vjetar, a trebao sam razmišljati o tome da smo već dvaput ovoga proljeća dobili pogodak u prvoj minuti utakmice. Sada nam se to opet ponovilo i usmjerilo utakmicu. Svi smo zakazali. Nismo bili pravi, nismo imali pravu energiju. Izostao je pravi odgovor s klupe. Zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo, nastavljamo dalje prema onom što smo si zacrtali na početku prvenstva – rekao je trener Krka Igor Tkalčević.


Grobničani su nakon proljetnog niza od četiri remija doživjeli drugi uzastopni poraz. Bjelovar je neočekivano lako pobijedio.


– Izgubili smo 3:0 bez borbe. Teško je očekivati nešto kada ne dobiješ praktički niti jedan duel na utakmici. Očito je da nas je dosta poremetio domaći poraz od Karlovca – rekao je Damir Kraljić, sportski direktor Grobničana, koji se doveo u vrtlog borbe za ostanak. Zona kvalifikacija za ostanak u ligi sada je udaljena tek tri boda. Iduće subote u Mavrince dolazi pretposljednji Jadran. Stilinovićevoj momčadi pobjeda se nameće – imperativno!