SP U RUKOMETU

Danska nadigrala Japan i osigurala prvo mjesto u skupini uoči ogleda s Hrvatskom

Hina

Emil M. Jakobsen/Foto: REUTERS

Emil M. Jakobsen/Foto: REUTERS

Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.KAIRO U prvom susretu 2. kola skupine I drugog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u subotu su rukometaši Španjolske svladali Urugvaj sa 38:23 (24:12). U derbiju kola ove skupine Mađarska je dobila Poljsku sa 30:26 (16:10), pa su se Mađarska i Španjolska plasirale u četvrtfinale.


Njemačka pobjeda 31:24 protiv Brazila pokazala se na kraju nebitnom za plasman u nokaut fazu.


Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu od Argentine sa 19:23 (12:12) i time praktički izgubila izglede za prolazak u četvrtfinale.
Prije toga Katar je pobijedio Bahrein s 28:23 (13:14), dok je Danska očekivano svladala Japan s 34:27 (19:17) te je prošla u četvrtfinale.


U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.