Bivši Modri

Dani Olmo potpisao novi ugovor s RB Leipzigom, napokon je završena višemjesečna trakavica

Portal Novilist.hr

Dani Olmo/Foto REUTERS

Dani Olmo/Foto REUTERS

Olmo je u Leipzig stigao u siječnju 2020. godine iz Dinama te je u protekle tri i pol godine postao jedan od ključnih igrača trećeplasiranog sastava Bundeslige



LEIPZIG Španjolski reprezentativac i bivši igrač zagrebačkog Dinama, 25-godišnji Dani Olmo, potpisao je produženje ugovora s bundesligašem RB Leipzigom do ljeta 2027. godine.


Olmo je u Leipzig stigao u siječnju 2020. godine iz Dinama te je u protekle tri i pol godine postao jedan od ključnih igrača trećeplasiranog sastava Bundeslige koji je lani osvojio i svoj prvi trofej, Njemački kup, a koji će u subotu imati priliku i obraniti naslov u tom natjecanju.


– Ovo je fantastičan klub u fantastičnom gradu s fantastičnim navijačima i stvarno sam sretan što sam potpisao produženje ugovora – rekao je Olmo, za kojega se nagađalo kako bi uskoro mogao otići iz Njemačke, s obzirom na veliki interes klubova.




Iako se pisalo da će Olmo imati odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura ona ipak nije uvrštena u njegov novi ugovor. Dinamu pripada 20 posto od budućeg transfera, ali to se odnosi na razliku između onoga što je Leipzig platio Dinamu (19 milijuna plus bonusi) i što će dobiti za Španjolca.