Izborna skupština

Damiru Miškoviću treći mandat predsjednika Nogometnog saveza PGŽ-a, čelnik Rijeke bio je jedini kandidat

Valentina Prokić

NOVO VODSTVO - Damir Mišković s članovima Izvršnog odbora/Foto M. GRACIN

NOVO VODSTVO - Damir Mišković s članovima Izvršnog odbora/Foto M. GRACIN

Zanimljivo je da ponovo u Izvršnom odboru nema predstavnika Orijenta, drugog kluba u gradu, a da su u IO ušli i predstavnik Grobničana i predstavnik Opatije



RIJEKA Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka, treći je put izabran za predsjednika Nogometnog saveza PGŽ-a na izbornoj skupštini, održanoj u press centru »Orlando Rivetti« na Rujevici. Miškovićeva kandidatura bila je jedina pristigla u kancelariju Saveza s pisanom podrškom 39 članova do 15. prosinca.


Na izbornoj Skupštini prisustvovalo je 36 delegata s ukupno 49 glasova, a Mišković je dobio jednoglasnu podršku. Za dopredsjednika Mišković je predložio Mladena Ivančića, koji je također dobio jednoglasnu podršku, kao i novi Izvršni odbor u kojem su svoje mjesto našli Igor Čargonja (Grobničan), Robert Perčić (Opatija), Zoran Suzanić (Pomorac 1921), dr. Radan Starčević (Vinodol), Mladen Ivančić (Draga), Goran Rački (Goranin), Tonči Zubović (Cres) i Ivan Fumić (Lokomotiva). U Nadzornom odboru u novom četverogodišnjem mandatu sjedit će Bono Pavić, Ljubica Domjan Blažević i Marinko Ćulumović.


Skupština je »ekspresno« završena za 28 minuta, financijska izvješća i planovi za 2023. godinu su prihvaćeni, a prema njima će Savez uprihoditi 120.777,76 eura i toliki su planirani rashodi.




Tajnik Ivan Peraić, čiji je novi mandat potvrdio novoizabrani Izvršni odbor, izvjestio je kako ni iduće godine neće Savez naplaćivati članarine za natjecanje klubovima u Prvoj i Drugoj ŽNL.


– Članarine se neće plaćati za sva natjecanja, koja su u ingerenciji našeg Saveza. Predsjednik Mišković je to financirao lani, a obećao je i za iduću godinu. To uključuje i natjecanja svih mlađih dobnih kategorija, ne samo seniore – rekao je Peraić.


Skupštini je prisustvovao i Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a.


– Moja je moralna i sportska obveza da budem ovdje s vama jer je nogometni savez najveći sportski savez u okviru PGŽ-a. Čestitke izabranima za novi četverogodišnji mandat i vjerujem da će se naša izuzetna suradnja, koju smo imali dosad, i nastaviti. U idućoj godini financijski će Savez biti popraćen kao i prethodnih godina. Vaše veliko jedinstvo pokazuje se u rezultatima – rekao je Karabaić.


Zanimljivo je da ponovo u Izvršnom odboru nema predstavnika Orijenta, drugog kluba u gradu, a da su u IO ušli i predstavnik Grobničana i predstavnik Opatije. Predsjednik Orijenta Saša Matijaš prisustvovao je Skupštini, no nije bio na listi predloženih.


Kustić pozdravio skupštinare

Skupštinare je na početku pozdravio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, koji je došao na Skupštinu sa svojim suradnicima, između ostalih i legendarnim Zorislavom Srebrićem.


– Posebno mi je zadovoljstvo biti tu nakon onakvih rezultata na SP-u. Vi ste prava nogometna obitelj. Bronca je plod kontinuiranog rada u klubovima i hvala svima koji se održavate i radite u nekad i teškim situacijama u klubovima, ali i dalje ustrajete. Rezultat pokazuje da smo uspjeli u tome svi zajedno i mogu vam reći da tijekom 35 dana u Kataru nikad nije bilo takvog zajedništva. Bilo je teško nakon poraza od Argentine, nikad nisam tako plakao, ali smo se dignuli svi zajedno, bili podrška jedni drugima i napravili veličanstveni rezultat. Igrači su došli iz sredina, neki i iz malih, koje mi svi vodimo i gdje svi vi radite i volontirate. Zato moramo nastaviti gurati infrastrukturu u klubovima, uz HNS kamp i Kuću nogometa. Izgradnja i obnova nacionalnog stadiona je aktualna, ali nacionalni stadion nije jedan, već gdje god reprezentacija igrala je nacionalni stadion. Čestitam predsjedniku Miškoviću te poručujem Savezu PGŽ-a i Istarskom da budu jedinstveni jer samo zajedničkim snagama možemo jako puno napraviti – poručio je predsjednik Marijan Kustić, koji se potom ispričao što mora »odjuriti« na dodjelu nagrada HOO-a, koja je u Zagrebu počinjala u 20 sati.