PRVA POBJEDA SEZONE

Damir Vučko nakon pobjede Zameta protiv Moslavine: “Forte nam mora biti obrana i brz rukomet”

Igor Duvnjak

Damir Vučko/Foto: M. LEVAK

Damir Vučko/Foto: M. LEVAK

"Nastojat ćemo iz dana u dan stalno napredovati, da se mladi dečki opuste i da uživaju u rukometu i vjerujem da se na taj način može ostvariti dobar rezultat", rekao je Damir Vučko.



RIJEKA Iskusnik Damir Vučko i njegovi mlađi suigrači u momčadi rukometaša Zameta, svi redom od golmana Marina Sorića preko »svrdla s krila« Marina Pikeca, poslovično efikasnog Antonija Tomaša, u finišu i nadarenog Karla Devčića te vratara Tina Viskića i svih ostalih aduta trenera Igora Marijanovića, slavili su uvjerljivu premijernu pobjedu u prvenstvu, deklasiravši Moslavinu. Zametski kor je pobjedničke arije pjevao već u prvom poluvremenu, niti u nastavku nije ostao bez glasa, naprotiv, zaorio je još glasnije tako da se od gostiju iz Kutine nije čulo ni slova. Bili su samo nemoćni promatrači jurnjave domaćina i njihovog zbrajanja golova, sve do konačnih čak »plus 14« čime je obilno začinjena ionako slasna pobjeda.


– U početku smo malo pospano ušli u utakmicu – kaže Damir Vučko, igrač odavno provjerene kvalitete, koji je u zametskoj golijadi sudjelovao sa šest pogodaka. – Istina, imperativ nam je bila pobjeda jer smo za sobom imali dva poraza, ali kako je utakmica išla prema kraju, naša se ekipa opuštala. Obrana je u određenim segmentima bila sve čvršća, nakon toga smo zabijali lake golove i na taj način smo slomili suparnike, koji su u prethodna dva nastupa imali dvije pobjede. Sve u svemu, ovo nam je jako vrijedna pobjeda.


Niti oni među starijim riječkim ljubiteljima rukometa ne pamte ovako okruglu pobjedu s tradicionalno nezgodnim suparnicima iz Kutine.




– U svemu ovome možda ta razlika nije toliko ni bitna, važno je da ova mlada ekipa stekne samopouzdanje. Probili smo led nakon dvaju poraza, pritom smo pokazali puno dobrih stvari i sada samo treba nastaviti raditi. Vjerujem da će ova mlada ekipa u nastavku prvenstva pokazati kvalitetu.


Riječani osokoljeni ovim uspjehom žele nastaviti izazovan premijerligaški let, nastojeći ostvarivati uspjehe s obnovljenim sastavom, koji će se uigravati kroz iduće nastupe pri čemu će oni najmlađi stjecati nužno iskustvo.


Forte nam mora biti obrana te brz rukomet. Po dosadašnjim rezultatima u ligi vidi se da svaka ekipa može dobiti svaku tako da mi prvotno gledamo samo sebe. Nastojat ćemo iz dana u dan stalno napredovati, da se mladi dečki opuste i da uživaju u rukometu i vjerujem da se na taj način može ostvariti dobar rezultat – zaključio je Damir Vučko.