Optimizam na Rujevici

Mišković: “Plan je da se do ljeta vratimo u top 4, a igrači od kojih smo najviše očekivali još nisu niti došli u Rijeku”

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Zamjena za Palikuču? Nemamo novo ime, imamo Srećka Juričića, koji je to radio zadnjih deset godina i on će nastavit, rekao je



RIJEKA Nakon još jedne razočaravajuće predstave Bijelih i poraza u Jadranskom derbiju, predsjednik Rijeke Damir Mišković za Novu TV je progovorio o stanju u klubu, treneru, igračima, ali i sljedećem prijelaznom roku u kojem bi moglo biti dosta odlazaka.


Koliko ste nezadovoljni lošim ulaskom Rijeke u sezonu?


“Nezadovoljan je gruba riječ, ali mislili smo da će biti bolje, nismo zadovoljni općenito kako smo ušli. Zbog ovih ili onih razloga smo tu gdje jesmo i tu ćemo biti“, rekao je Damir Mišković za Dnevnik Nove TV.




Kako ste zadovoljni Serseom Cosmijem?


“On je iskusan trener i kojemu će definitivno trebati vremena jer ništa ne ide preko noći. Trebat će mu vremena, dajmo mu ga i mislim da će posložiti momčad te nas vratiti gdje nam je mjesto.“


Što je najveći problem momčadi trenutačno?


“Problem je u glavama, u povredama, ali to nije isprika. Oni su profesionalci, nažalost od onih od kojih smo očekivali najviše, koje smo doveli da rade razliku, prepoznat će se sami pa ih ne moramo imenovati, ti koji su trebali povući i pomoći mladima još nisu došli u Rijeku.“


Imate li kakvo ime za prijelazni rok?


“Nemamo ime, ali gledamo. Bit će izlazaka onih s kojima nismo zadovoljni ili smatramo da smo previše potrošili na njih da bi tako izgledali na terenu. Na greškama se uči… Zamjena za Palikuču? Nemamo novo ime, imamo Srećka Juričića, koji je to radio zadnjih deset godina i on će nastaviti. Nema potrebe za novim sportskim direktorom.”


Gdje vidite Rijeku do kraja sezone?


“Uvijek sam optimist, ima puno utakmica za igrati, a na nama je da se dignemo i vratimo se u vrh hrvatskog nogometa. Vjerujem, ako bude sve u redu, da ćemo biti među prva četiri kluba. Definitivno je cilj Europa, plan do ljeta je da se vratimo u vrh.”