Šah

Cvijet Mediterana: Najveća favoritkinja nanijela novi poraz Vujnović, uspon Ane Berke

Hina

Anna Kubicka

Anna Kubicka

Poljakinja Anna Kubicka je remijem s Bugarkom Viktorijom Radevom izgubila korak u borbi za prvo mjesto, a Slovenka Petra Kejžar je poslije slabe igre poražena od Bugarke Nadye Tončeve, koja se opet istaknula agresivnom, napadačkom igrom



RIJEKA U 6. kolu tradicionalnog, 22. Međunarodnog turnira šahistkinja „Cvijet Mediterana“, prvom dijelu današnjeg dvostrukog programa, najveća favoritkinja Talijanka Olga Zimina nanijela je novi poraz Patriciji Vujnović, koja se nije znala braniti u remi-poziciji topa protiv topa i lovca.


Poljakinja Anna Kubicka je remijem s Bugarkom Viktorijom Radevom izgubila korak u borbi za prvo mjesto, a Slovenka Petra Kejžar je poslije slabe igre poražena od Bugarke Nadye Tončeve, koja se opet istaknula agresivnom, napadačkom igrom. Mirjana Medić je nakon samo 10 poteza remizirala s Ljiljom Drljević, a Ana Berke je lijepom kombinacijom osvojila figuru protiv Anamarije Radiković i drugom pobjedom popela se peto mjesto.


Rezultati 6. kola:
Kejžar-Tončeva 0-1, Vujnović-Zimina 0-1, Medić-Drljević remi, Radeva-Kubicka remi,  Berke-Radiković 1-0.
Poredak poslije 6. kola:
Zimina 5 bodova, Kubicka 4,5, Tončeva i Radeva po 4, Berke 3,5, Drljević 2,5, Radiković i Medić po 2, Kejžar 1,5, Vujnović 1 bod.