Derbi

Crikvenica i Grobničan sastaju se u subotnjem derbiju Treće HNL – zapad: “Kirci su favorit, ali možemo pobijediti”

Valentina Prokić

OBRANITI NASLOV - Dino Šarković/Foto S. DRECHSLER

OBRANITI NASLOV - Dino Šarković/Foto S. DRECHSLER

Bit će odlična utakmica za gledatelje, a vjerujem da će biti i puno golova, nadam se s naše strane. I Grobničan će tražiti pobjedu - kaže napadač Crikvenice Dino Šarković



RIJEKA Trećeligaški derbi predstojeće se subote igra u Crikvenici gdje će aktualni prvak ugostiti Grobničan. Ove dvije momčadi igrale su generalku uoči početka prvenstva na Mavrincima u kojoj je Grobničan pobijedio pogotkom Dražena Pilčića, ali nije to bila prava slika Crikveničana, koji su tada bili nekompletni.


Danas, sedam kola kasnije, Crikvenica je na drugom mjestu ljestvice s istim brojem bodova kao i vodeći Jadran (19), obje su momčadi ostvarile šest pobjeda i jedan remi, dok je Grobničan treći s pet pobjeda uz dva poraza te ima četiri boda manje. Prošle sezone, kada su Crikveničani osvojili naslov prvaka, Grobničan nisu uspjeli pobijediti, obje utakmice završile su remijem, 0:0 i 2:2.


Manjak sreće


– Nema tu tajni, sve se zna. Crikvenica je krenula bolje od nas, ali mi smo sada u pozitivnom naletu. Jadran i Crikvenica su uz nas najkvalitetnije momčadi u ligi i za očekivati je bilo da ćemo biti u vrhu. Crikvenica je favorit, ipak su aktualni prvaci, ali možemo ih pobijediti i probat ćemo to učiniti, nema predaje – kaže Dražen Pilčić, vodeći strijelac Grobničana sa sedam pogodaka.




Momčad s Mavrinaca ove sezone ne igra onako tečno kako su navikli svoje navijače prošlih sezona. Nedostaje još one poznate lakoće i tečnosti u akcijama iz sredine prema napadačima.


– Malo se promijenila situacija jer nam je postavljen cilj, biti među prve dvije, tri momčadi. Nekim igračima to stvara pritisak i još se uvijek ne mogu opustiti onako kako bi trebali. Ne zabijamo kao prošlih sezona, ali to ne znači da nećemo jer je prvenstvo tek počelo i još je puno utakmica pred nama – dodaje Pilčić.


Istina je da je Grobničan stvorio veliki broj prilika u posljednjem susretu protiv Uljanika, iako je bura otežavala igru na sve moguće načine, no na kraju su pobijedili s jednim, ali vrijednim golom.


– Imali smo sto šansi, ali lopta nikako nije htjela u gol, a tri dana ranije protiv Kraljevice nam je ulazilo baš sve. To je nogomet. Rekao bih da smo imali manje sreće u nekim utakmicama nego što smo slabije igrali, ali svakako možemo i moramo bolje, već ove subote – poručio je Dražen Pilčić, koji se ne može požaliti na učinkovitost jer sedam golova u sedam kola nije malo. Druga polovica grobničkog tandema, Domagoj Prtenjača, ne zaostaje puno, dosad je upisao pet pogodaka.


Revija ozljeda


S druge strane, Crikvenica ima nešto dužu listu strijelaca u prvih sedam kola, ali prednjače Josip Buršić sa šest, Amir Mašić s četiri i Dino Šarković s tri gola.


Šarković se vratio u prvenstvo nakon teže ozljede.


– Sad tek osjećam da sam pravi, na sto posto svojih mogućnosti i da mogu potpuno doprinijeti učinku svoje momčadi – kaže Šarković, koji vjeruje da će on i njegovi suigrači u subotu nastaviti s pobjedama.


– Očekujemo trobod, kao i svaki vikend, bez kalkulacija. Istina, očekivali smo tri boda i protiv Novigrada, ali mišljenja sam da će se na kraju i oni boriti za vrh. Mi možda jesmo nezadovoljni jer nismo pobijedili i u toj utakmici, ali oni uopće nisu loša momčad i ne bih rekao da je taj bod kiks – smatra Dino Šarković.


Grobničan je uvijek nezgodan protivnik, igrao doma ili u gostima, no i Šarković kaže da tajni više nema.


– Čeka nas sigurno teška utakmica. Pripremit ćemo se kako treba, znamo na što trebamo paziti. Bit će odlična utakmica za gledatelje, a vjerujem da će biti i puno golova, nadam se s naše strane. I Grobničan jedva čeka dvoboj i tražit će pobjedu, ali znamo što i kako moramo – dodaje jedan od stožernih igrača Crikvenice.


Nije tajna da u Crikvenici žele obraniti naslov prvaka, a igrama koje su dosad pokazali to nije neizvedivo.


– Sigurno možemo obraniti naslov. Imamo malih problema s rosterom, dosta igrača je ozlijeđeno pa nas je malo, no doveli smo nekoliko pojačanja, a i juniori koji su priključeni su svakim danom sve bolji i bolji. Mislim da su nam šanse velike, samo da izbjegnemo nove ozljede – zaključio je Dino Šarković.