NBA DOIGRAVANJE

Clippersima majstorica protiv Mavsa za polufinale Zapada, Hawksi iznenadili Sixerse na njihovom terenu

Luka Medak

Kawhi Leonard protiv Luke Dončića/Foto: REUTERS

Kawhi Leonard protiv Luke Dončića/Foto: REUTERS

U sedmoj utakmici Los Angeles Clippersi su uspjeli prvi put u seriji pobijediti Dallas Maverickse na domaćem terenu i proći u drugi krug, gdje ih već neko vrijeme čeka Utah Jazz.



RIJEKA Konačno je određen i posljednji polufinalist Zapadne konferencije NBA lige – u sedmoj utakmici Los Angeles Clippersi su uspjeli prvi put u seriji pobijediti Dallas Maverickse na domaćem terenu i proći u drugi krug, gdje ih već neko vrijeme čeka Utah Jazz.


Bio je to još jedan sjajan dvoboj Luke Dončića i Kawhija Leonarda u kojem je mladi Slovenac uspio nadigrati Amerikanca, ali ne i njegovu momčad. Leonard je predvodio Clipperse s 28 poena, 10 skokova i devet asistencija i za jedno dodavanje mu je izmakao “triple-double”, dok je Dončić ubacio nevjerojatnih 46 poena, uz sedam skokova i 14 asistencija, ali njegova momčad jednostavno nije uspjela izvući još jednu gostujuću pobjedu.


Paul George je za Clipperse ubacio 22 poena uz šest skokova i 10 asistencija, Marcus Morris je dodao 23, dok Ivica Zubac nije ušao u igru tek do posljednje dvije minute.




Momčad iz Los Angelesa sada će drugu godinu zaredom u polufinale konferencije, gdje ih čeka Utah Jazz Bojana Bogdanovića, dok Mavsi još uvijek čekaju svoju prvu pobjedu u “playoff” seriji još od šampionske 2011. godine.


Na Istoku su već krenule polufinalne utakmice konferencije, a Atlanta Hawksi su pobijedili Philadelphia 76erse na njihovom terenu. Svojevrsnim “blitzkriegom” su iznenadili Sixerse u prvom poluvremenu, kada su otišli na čak 26 poena prednosti. Iako su naposljetku gotovo prokockali vodstvo, ključnom tricom Bogdana Bogdanovića u posljednjim minutama uspjeli su se opet odvojiti i upisati važnu pobjedu.


Hawkse je predvodio Trae Young s 35 poena, od kojih je 25 zabio već u prvom poluvremenu, a upisao je i 10 asistencija. Bogdanović i John Collins dodali su svaki po 21 poen.


Kod poraženih Sixersa najbolji je bio Joel Embiid s 39 poena i devet skokova, Seth Curry je ubacio 21, a Tobias Harris 20 poena uz 10 skokova.


Rezultati:


Philadelphia – Atlanta 124:128 (0-1)
LA Clippers – Dallas 126:111 (4-3)