NBA liga

LA Clippersi se vratili pobjedama, Kingsi protiv Dončićevih Mavsa konačno prekinuli niz od devet poraza

Luka Medak

Ivica Zubac/Foto: REUTERS

Ivica Zubac/Foto: REUTERS

Za svoje osmo slavlje u zadnjih devet utakmica Clippersi su bili bolji od Minnesota Timberwolvesa, kojima je ovo 24. poraz od 29 gostujućih utakmica, a Sacramento Kingsi su protiv Mavericksa prekinuli svoj niz od čak devet uzastopnih poraza, dok su Mavsi neočekivano poraženi već četvrti put zaredom na domaćem terenu.



RIJEKA Nakon poraza od Philadelphia 76era Los Angeles Clippersima se vratio Kawhi Leonard, a oni su se ekspresno vratili pobjedama. Za svoje osmo slavlje u zadnjih devet utakmica bolji su bili od Minnesota Timberwolvesa, kojima je ovo 24. poraz od 29 gostujućih utakmica.


Kawhi se vratio nakon četiri utakmice pauze, a u svom povratku bio je blizu “triple-double” učinka s 15 poena, 11 skokova i osam asistencija. Najbolji je ipak bio Paul George s 23 poena i sedam skokova, a Marcus Morris dodao je 19. Hrvatski centar Ivica Zubac nakon slabe partije protiv Joela Embiida ovaj put je odigrao vrlo dobro, u 22 minute na terenu upisao je 13 poena, šest skokova, asistenciju i blokadu.


Kod poraženih Wolvesa najbolji je bio Anthony Edwards s 23 poena i šest skokova, a svojom odličnom igrom u zadnje vrijeme ušao je u razgovore za nagradu “rookieja” godine. Niti jedan drugi suigrač nije zabio preko 20 poena, a najbliže je bio Karl-Anthony Towns sa 16 ubačaja.




Inače, ovo je bio prvi put ove sezone da su Clippersi igrali pred navijačima u Staples Centeru i odmah su ih počastili 21 tricom, najviše u sezoni.


U Dallasu su Sacramento Kingsi protiv Mavericksa prekinuli svoj niz od čak devet uzastopnih poraza, dok su Mavsi neočekivano poraženi već četvrti put zaredom na domaćem terenu. Nije pomogla ni nova sjajna predstava Luke Dončića, koji je susret završio s 37 poena, osam skokova, četiri asistencije i za njega atipične tri blokade. Od početne petorke Mavsa samo je još Dorian Finney-Smith s 22 poena bio dvoznamenkast.


Kingse je to dugo iščekivane pobjede predvodio De’ Aron Fox s 30 poena i 12 asistencija, a Harrison Barnes dodao je 24.


Dvoboj Miami Heata i Brooklyn Netsa završio je pobjedom domaćih u vrlo neizvjesnoj završnici, a koš za pobjedu pogodio je Bam Adebayo. Međutim utakmicu je obilježila i nova ozljeda Kevina Duranta, koji se prilikom polaganja sudario koljenima te napustio teren nakon samo četiri minute igre i nije se vraćao.


Rezultati:


Atlanta – Indiana 117:129
New York – New Orleans 122:112 (produžetak)
Miami – Brooklyn 109:107
Orlando – Houston 110:114
Toronto – Oklahoma City 112:106
Charlotte – Portland 109:101
Dallas – Sacramento 107:121
LA Clippers – Minnesota 124:105