Tenis

Čiliću i Ćoriću dodijeljeni kvalifikanti u prvom kolu različitih turnira, Đoković u Astani nakon pozivnice

Hina

Marin Čilić / Foto Reuters

Marin Čilić / Foto Reuters

Prvi tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz će već u prvom kolu igrati protiv Danca Holgera Runea koji je u polufinalu turnira u Sofiji. Drugi nositelj je Rus Danjil Medvjedev, a treći Grk Stefanos Tsitsipas. Pozivnicu je zatražio Srbin Novak Đoković koji je četvrti nositelj



ZAGREB Iako će se idući tjedan natjecati na različitim turnirima iz serije ATP 500, Marinu Čiliću i Borni Ćoriću je ždrijeb u prvom kolu dodijelio istu vrstu suparnika – igrača iz kvalifikacija.


Prema prijavljenim igračima turniru u Astani, s nagradnim fondom od dva milijuna dolara, imat će žešću konkurenciju pa je tako Marin Čilić, iako je 16. na svijetu, ostao bez statusa nositelja.


Prvi tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz će već u prvom kolu igrati protiv Danca Holgera Runea koji je u polufinalu turnira u Sofiji. Drugi nositelj je Rus Danjil Medvjedev, a treći Grk Stefanos Tsitsipas. Pozivnicu je zatražio Srbin Novak Đoković koji je četvrti nositelj.




Među nositeljima su još Rus Andrej Rubljov, Talijan Jannik Sinner, Poljak Hubert Hurkacz i Kanađanin Felix Auger-Aliassime.


U slučaju pobjede nad kvalifikantom, Čilić bi u drugom kolu igrao protiv boljeg iz dvoboja Tsitsipasa i domaćeg predstavnika Mihaila Kukuškina.


Ni Borna Ćorić u Tokiju nema status nositelja. Na vrhu ždrijeba je drugi tenisač svijeta Norvežanin Casper Ruud, a na dnu Britanac Cameron Norrie. Ostali nositelji su Amerikanci Taylor Fritz i Frances Tiafoe, Australci Nick Kyrgios i Alex De Minaur, Kanađanin Denis Shapovalov i Britanac Daniel Evans.


U slučaju plasmana u drugo kolo, Ćorićev suparnik bi bio pobjednik dvoboja između Amerikanca Taylora Fritza i Australca Jamesa Duckwortha.