Premiership

Chelsea uvjerljivo svladao Tottenham za vrh lige, Kovačić upisao asistenciju

Hina

Nogometaši Chelseaja/Foto REUTERS

Nogometaši Chelseaja/Foto REUTERS

Gotovo nevjerojatno zvuči činjenica kako su Chelsea i Liverpool u prvih pet kola postigli iste rezultate, međusobno su igrali 1-1, a u preostala četiri kola su pobjeđivali identičnim ishodima.



LONDON U posljednjoj utakmici 5. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je kao gost uvjerljivo svladao Tottenham Hotspur sa 3-0 (0-0).


Nakon ravnopravnog prvog poluvremena, Chelsea je s dva rana pogotka početkom nastavka preusmjerio utakmicu u svoju korist. Prvo je veteran Thiago Silva (49), koji će za tri dana napuniti 37 godina, bio najviši u skoku pred domaćim golom nakon udarca iz kuta, da bi osam minuta potom udarac Kantea (57) s više od 20 metara pogodio blok domaćih igrača i završio u mreži. Dodavač Kanteu u toj akciji bio je hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić. Konačni rezultat u sudačkoj nadoknadi postavio je Ruediger (90+2) nakon lijepe akcije i asistencije Wernera.


Kovačić je odigrao svih 90 minuta za Chelsea koji se pridružio Liverpoolu i Manchester Unitedu na vrhu ljestvice sa po 13 bodova. Gotovo nevjerojatno zvuči činjenica kako su Chelsea i Liverpool u prvih pet kola postigli iste rezultate, međusobno su igrali 1-1, a u preostala četiri kola su pobjeđivali identičnim ishodima.




Nakon tri uvodne pobjede od po 1-0, ovo je drugi uzastopni 0-3 poraz Tottenhama koji je sada sedmi s devet bodova.