PREMIERSHIP

Chelsea uvjerljiv protiv Southamptona, momčad Thomasa Tuchela preuzela prvo mjesto

Hina

Cesar Azpilicueta slavi pogodak/Foto: REUTERS

Cesar Azpilicueta slavi pogodak/Foto: REUTERS

Chelsea je sada prvi sa 16 bodova, a drugi je Liverpool koji ima dva boda manje ali i utakmicu manje.



LONDON Chelsea je u subotu uvjerljivo u utakmici 7. kola engleskog prvenstva kod kuće sa 3-1 pobijedio Southampton i tako preuzeo vrh ljestvice.


Domaća je momčad povela u devetoj minuti pogotkom Chalobaha. U drugom poluvremenu je Southampton došao do izjednačenja nakon jedanaesterca, a strijelac je bio Ward Prowse. Timo Werner u 84. minuti povećava na 2-1 za Chelsea, a Chilwell pet minuta kasnije zaključuje pobjedu Chelsea. Mateo Kovačić je igrao za londonsku momčad do 74. minute.


U preostalim utakmicama koje su igrane u subotu Leeds je pobijedio kod kuće Watford pogotkom Diega Lolorentea u 18. minuti.




Burneley i Norwich su odigrali neriješeno bez pogodaka, a Wolverhamtpon je sa 2-1 kod kuće slavio protiv Newcastlea. Junak utakmice bio je Hwang Hee-Chan koji je bio strijelac u 20. i 58. minuti. Jedini pogodak za Newcastle u 41. mžinuti postigao je Hendrick.


Chelsea je sada prvi sa 16 bodova, a drugi je Liverpool koji ima dva boda manje ali i utakmicu manje. Treći je s također 14 bodova Manchester United koji je danas odigrao 1-1 kod kuće protiv Evertona.



Standings provided by SofaScore LiveScore