LIGA PRVAKA

Chelsea u potpunosti nadigrao Real Madrid, osigurao englesko finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja

Luka Medak

Timo Werner slavi pogodak/Foto: REUTERS

Timo Werner slavi pogodak/Foto: REUTERS

Kraljevska momčad je cijelo vrijeme bila "na konopcima", a završni udarac došao je u 85. minuti, kada je Mason Mount povećao prednost i osigurao Chelseaju susret s Manchester Cityjem.



RIJEKA U uzvratnoj utakmici drugog polufinala Lige prvaka Chelsea je u svakom segmentu nadigrao Real Madrid te osigurao veliko, englesko finale protiv Manchester Cityja. Bio je to peti susret Chelseaja i Real Madrida u europskim natjecanjima, a nakon dvije pobjede i dva remija Chelsea je ponovo ostao neporažen.


Mariđani su većinu prvog poluvremena imali posjed, ali momčad Chelseaja je imala konkretnije šanse te naposljetku jednu i pretvorila u pogodak. U jednoj polukontri Havertz je lobom pokušao prebaciti Curtoisa, lopta je završila na gredi, a u praznu mrežu s manje od jednog metra udaljenosti loptu je pospremio Timo Werner, zabivši svoj prvi pogodak iz igre u Ligi prvaka nakon čak 17 utakmica “suše”.


Real je imao samo nekoliko šansi, uglavnom preko Karima Benzeme, no njegove je pokušaje uspio zaustaviti Mendy. Zidane je pokušao ponovo igrati s trojicom u obrani, što se opet pokazalo kao diskutabilna odluka jer Chelsea je vrlo lako dolazio do udaraca. Štoviše, na poluvremenu su Englezi imali četiri udarca u okvir, što im je bilo najviše u utakmici Lige prvaka još od listopada 2017. godine protiv Rome.




Chelsea je u drugom poluvremenu nastavio gdje je stao i momčad Thomasa Tuchela je i dalje bez većih poteškoća stvarala izgledne prilike za pogodak kojim bi dokrajčila ranjene Madriđane. Kraljevska momčad je cijelo vrijeme bila “na konopcima”, a završni udarac došao je u 85. minuti, kada je Mason Mount na asistenciju Christiana Pulišića podebljao prednost i osigurao Chelseaju prvo finale Lige prvaka još od 2012. godine, kada su i podigli pehar.