Lovro Paparić

Centar Primorja EB uoči večerašnje utakmice u Euro kupu: “Velikim žarom do važne pobjede”

Igor Duvnjak

ODLIČNA ATMOSFERA U MOMČADI - Lovro Paparić/Foto V. KARUZA

ODLIČNA ATMOSFERA U MOMČADI - Lovro Paparić/Foto V. KARUZA

Protiv Mladosti smo pokazali svoje pravo lice, dokazali smo da možemo igrati i dobili smo ih. Jasno, nadamo se i da ćemo večeras ući u igru s istim žarom za pobjedom - kaže Paparić



RIJEKA Putevi se naši razilaze, ti odlaziš, ja ostajem…, kao u davno popularnom »narodnjaku« Predraga Živkovića Tozovca mogli su si poručiti na bazenu Kantride vaterpolisti Primorja Erste Bank i njihovi gosti, dugogodišnji prijatelji iz kotorskog Primorca, koji su proteklih dana trenirali u Rijeci uoči svojih večerašnjih ispita u LEN Euro cupu. Primorjaši večeras od 20 sati u četvrtom kolu ovog kontinentalnog natjecanja na svom bazenu imaju težak ispit sa šabačkim gostima koji imaju tri boda više od Riječana, dok Kotorane dočekuje Trieste, koji za njima zaostaje šest bodova.


– Atmosfera u ekipi je stvarno savršena – kaže iskusni istaknuti »sidrun« Riječana Lovro Paparić o raspoloženju među večerašnjim domaćinima. – Svi se zbilja jako dobro slažemo, u momčadi nema nikakvih nesuglasica, pritom samo u ovom ritmu naguranih susreta idemo iz utakmice u utakmicu. Naravno da se pritom ponekad dogodi i neki pad, ali se onda iz toga jako brzo izdignemo. Stoga i nema nekih većih problema.


Momčad je miks mladih i ambicioznih nadarenih igrača te onih iskusnijih koji svaki na svoj način daju doprinos dosad ostvarenim rezultatima, formirajući skladnu cjelinu.




– Mlađi se trude prilagođavati nama, kao i mi njima da bismo u tome našli neke zajedničke interese, a uostalom, na kraju krajeva svi mi imamo jedan zajednički cilj, a to je, naravno, da pobjeđujemo što više u ovim brojnim utakmicama.


Nakon brodoloma u Budimpešti s BVSC Zuglom u skupini C LEN Eurocupa, Primorjaši su se brzo oporavili od ovog neugodnog iskustva, potopili su Mladost u Zagrebu, a onda i ostvarili uvjerljivu pobjedu protiv Mornara na svom bazenu. Predigre za večerašnji susret uspješno su odrađene.


Eliksir


– Značaj ovih susreta je bitno saznanje da definitivno sa svakom ekipom možemo ravnopravno igrati, a pritom svaka utakmica nosi nešto svoje. U Budimpešti smo vidjeli da je to bila utakmica bez ikakve reakcije, mi se nismo držali plana, našega dogovora. Svatko je igrao nešto svoje i u konačnici su golovi samo padali i nije bilo nikakve reakcije. No, u utakmici protiv Mladosti pokazali smo svoje pravo lice, dokazali smo da možemo igrati i dobili smo ih. Jasno, nadamo se i da ćemo večeras ući u igru s istim žarom za pobjedom.


Primorju EB je u onom prvom šabačkom susretu uspjeh bio tako blizu, a na kraju je ostao tako daleko. Riječani su imali i uvjerljivu prednost, dugo su vodili, no u posljednju četvrtinu i pol Šapčani su snažnije ušli, uzdigli su se do pobjede pored riječkih gostiju koji su padali u igri.


– Utakmica u Šapcu je bila daleko bolnija od one budimpeštanske jer smo imali taj susret na našoj strani, a onda smo u samoj završnici izgubili taj duel. Naime, onaj susret s BVSC Zuglom i nemamo što analizirati, ono je utakmica u kojoj je u startu sve krivo krenulo.


Svaki je susret priča za sebe, vrijedi to i za ovaj večerašnji sa Šabac Elixirom, koji gosti dočekuju s pobjedom više od Paparića i prijatelja kojima bi večerašnji uspjeh bio pravi bodovni eliksir.


– Mislim da bismo večeras trebali ući u utakmicu jednako kao u susret u Šapcu, naravno, ne kao u trećoj i četvrtoj četvrtini, koje su inače kroz cijelu sezonu periodi igre u kojima s našom kondicijom i formom privodimo utakmicu kraju na našu stranu.


Navijači


Stojanović je često spominjano ime ovih dana na plivalištu na Kantridi, riječ je o jednom od najjačih aduta Šabac Elixira. Kada je riječ o taktičkim varijantama, naravno da nitko prije utakmice ne otkriva karte, ali je jasno da i riječka momčad ima snažne adute na koje računa na putu do željenog i važnog uspjeha. Potvrđuje to i mladi Karlo Babić.


– Gledajući na naše večerašnje adute to je sigurno Darko Brguljan kao najiskusniji igrač, no tijekom sezone u svakoj utakmici nam iskoči netko drugi i zabija golove. Momčad smo u kojoj svatko može pogoditi mrežu, dobro smo pokriveni na svim pozicijama.


U subotnjoj pobjedi s Mornarom Karlo i prijatelji su do uspjeha plivali u komornoj atmosferi, večeras se očekuje druga priča, snažna podrška s tribina da bi Primorje EB dobro odgovorilo ovom međunarodnom iskušenju.


– Jasno da se nadamo da će nam doći što više publike kako bi nas navijači bodrili te da neće biti dosadno kao u onom prošlosubotnjem susretu s Mornarom. Što se naše ekipe tiče, motivi su nam strašno veliki jer smo u skupini »još uvijek živi«, postoji šansa da prođemo dalje. Imamo tri boda, dvije vodeće momčadi imaju po šest bodova, imamo izgleda proći u šesnaestinu finala te je motiv velik. Mislim da ćemo sada ponoviti one tri dobre četvrtine iz Šapca, ali i da će ona posljednja biti dobra.