U potrazi za trenerom

Čaval privremeno vodi Grobničan, Gruevski emotivan nakon otkaza: “Pošteno sam dao sebe u sve ovo”

Ivan Volarić

LIJEPE USPOMENE - Dušan Gruevski na rukama igrača/Foto M. LEVAK

LIJEPE USPOMENE - Dušan Gruevski na rukama igrača/Foto M. LEVAK

Kao i kod svakog trenera kada nema rezultat, dogodi se to što se dogodilo. Kod mene je sve to zajedno proteklo emotivnije jer sam dugo godina u klubu - rekao je smijenjeni Dušan Gruevski



RIJEKA Nogometaši Grobničana još uvijek su bez trenera. Momčad privremeno vodi Kristian Čaval, pomoćnik Dušana Gruevskog. Sada već bivšem »kormilaru« nakon domaćeg poraza od lidera iz Ploča uručen je – otkaz. Sportski direktor Damir Kraljić u razgovorima je s nekoliko kandidata za njegova nasljednika.


– Želja nam je što prije riješiti pitanje trenera… – rekao je kratko i jasno Kraljić, koji se nada da neće morati iduće subote u Slavonskom Brodu sjesti na klupu kao predstavnik kluba, a budući da Čaval nema odgovarajuću licencu za vođenje momčadi.


Dušan Gruevski vrlo emotivno primio je rastanak s Grobničanom nakon deset godina. Iako su od smjene prošla dva dana, nije mogao suspregnuti suze kada je govorio o vremenu provedenom na Mavrincima.




– Kaže se da svemu dođe kraj pa i mojoj dugoj eri u Grobničanu, koji je deset godina bio moj dom. Želim se zahvaliti Igoru Čargonji i Dorisu Miculiniću, koji su mi prvi dali priliku kao mladom treneru i bili su mi velika podrška. Nadam se da ih nisam razočarao. Ostvarili smo velike uspjehe, počevši od osvajanja dvaju prvenstava, pa do ulaska u jedinstvenu Drugu NL i osvajanja Kupa. Veliko hvala gospođi Branki i njezinom suprugu koji rade 24 sata za klub, trenerima s kojima sam surađivao, a posebno Damiru Demotu, koji je sve ove godine bio uz mene u stožeru, te trenerici Dunji.


Isto tako hvala svim igračima, navijačima predvođenim našim Frlanom, a na kraju i mojoj obitelji koju sam deset godina uskraćivao za neke stvari zbog svojeg angažmana u Grobničanu. Aktualnoj ekipi želim puno sreće, da se izdignu iznad svega ovoga i naprave rezultat koji Grobničan tradicionalno zaslužuje, a to su pozicije pri vrhu ljestvice – govorio je Gruevski, koji nije želio ulaziti dublje u razloge smjene i lošijeg otvaranja sezone.


– Kao i kod svakog trenera kada nema rezultat, dogodi se to što se dogodilo. Kod mene je sve to zajedno proteklo emotivnije jer sam dugo godina u klubu. Pošteno sam dao sebe u sve ovo. Da smo imali malo više sreće, možda do svega ovoga ne bi došlo. Imamo mladu ekipu u stvaranju i treba joj dati podršku i vremena da uspije u svojim ciljevima. Možda u meni ostaje malo gorčine zbog jedne osobe koja me razočarala… No, vrijeme je tu da liječi rane, ja ću i nadalje biti uz moj Grobničan – rekao je Gruevski.