Nogomet

Catala više nije trener Istre 1961. Presudila mu je Rijeka, a mijenja ga bivši trener Hajduka!

Roberto Car

Foto M. MIJOŠEK

Foto M. MIJOŠEK

Ponovo je bila usijana telefonska linija između Pule i Vitoria-Gasteiza jer se čekalo odobrenje iz vrha Grupacije Baskonia-Alaves za smjenu



PULA David Catala više nije trener Istre 1961. Španjolskom stručnjaku presudio je 3:0 poraz od Rijeke na Rujevici, baš kao prethodno Mislavu Karoglanu na startu prvenstva. Rujevica je ove sezone kobna za trenere Puljana. Na klupu Istre 1961 dolazi Talijan Paolo Tramezzani, koji je od siječnja do svibnja 2021. vodio Hajduk.


Ponovo je bila usijana telefonska linija između Pule i Vitoria-Gasteiza jer se čekalo odobrenje iz vrha Grupacije Baskonia-Alaves za smjenu. Na koncu je dogovoren prekid suradnje, a sportski direktor Saša Bjelanović brzo je zaključio potragu za jubilarnim 30. trenerom Istre 1961 u prvoligaškom društvu. Njihov kontakt postoji od 2019. godine, kada je Tramezzani trebao preuzeti klupu Hajduka, što se ostvarilo dvije godine kasnije. Posljednje angažmane Tramezzani je imao u švicarskom Sionu.


Uzmemo li u obzir samo trenere otkako je Grupacija Baskonia-Alaves postala većinskim vlasnikom pulskog kluba, Catala je bio 11. trener. Puljane su otad vodili Manolo Marquez, Curro Torres, Krunoslav Rendulić, Igor Cvitanović, Ivan Prelec, Fausto Budicin, Danijel Jumić, Gonzalo Garcia, Sergej Banović i Mislav Karoglan.