Premier liga

Ćaleta-Car strijelac u remiju Southamptona i vodećeg Arsenala, fenjeraš držao prednost do samog kraja

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Southampton je prednost od dva gola držao do pred sam kraj dvoboja, a onda su Oedegaard (88) i Saka (90) s dva brza pogotka uspjeli poravnati da bi Trossard u drugoj minuti sudačke nadoknade čak pogodio i gredu



LONDON U prvoj utakmici 32. kola engleskog nogometnog prvenstva vodeći Arsenal i posljednji Southampton su podijelili bodove odigravši 3-3 (1-2), a strijelac jednog od golova za goste bio je hrvatski stoper Duje Ćaleta-Car.


Southampton je nakon manje od 15 minuta utakmice već imao prednost od 2-0, poroznost domaće obrane koristili su Alcaraz (1) i bivši napadač Arsenala Walcott (14). Domaće je vrlo brzo potom na jedan pogodak zaostatka vratio Martinelli (20) nakon prodora i asistencije Sake.


U drugom poluvremenu Southampton se odlučio isključivo na obranu, no Arsenal nije uspijevao pronaći rješenje za taj “bunker”. Štoviše, prilikom prvog “izleta” na suparniččku polovicu gosti su poveli sa 3-1, izborili su udarac iz kuta, a lopta je nakon odbijanca na prvoj vratnici pala točno na glavu usamljenog Ćalete-Cara (67) na drugoj stativi koji je s dva metra bez problema zatresao mežu.




Southampton je prednost od dva gola držao do pred sam kraj dvoboja, a onda su Oedegaard (88) i Saka (90) s dva brza pogotka uspjeli poravnati da bi Trossard u drugoj minuti sudačke nadoknade čak pogodio i gredu. Imao je u obilatoj nadoknadi Arsenal još nekoliko prilika no ipak nije uspio kompletirati veliki preokret.


Ćaleta-Car ušao je u igru za Southampton u 41. minuti, dok je Mislav Oršić ostao na klupi “svetaca”.


Vodeći Arsenal sada ima 75 bodova, pet više, ali i dvije utakmice više od drugog Manchester Cityja, dok je Southampton i dalje posljednji sa 24 boda, jednim manje uz utakmicu više od predzadnjeg Leicester Cityja, a tri manje od 17. Evertona i 18. Nottingham Foresta uz također jednu utakmicu više odigranu.