Nogomet

Budimir ipak ne mora na operaciju, igrat će s maskom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Klupski liječnik procijenit će hoće li 32-godišnji napadač nastupiti za šest dana protiv Alavesa



MADRID Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir pregledan je utorak u bolnici u Pamploni gdje je liječnik zaključio kako nije potrebno izvesti operacijski zahvat na njegovom slomljenom maksilarnom sinusu pa bi uskoro trebao zaigrati sa zaštitnom maskom za lice.


“Operacija neće biti potrebna. Moći će igrati s maskom, ali trenutno ne znamo hoće li morati pauzirati koju utakmicu”, rekao je Osasunin glasnogovornik za Hinu.


Klupski liječnik procijenit će hoće li 32-godišnji napadač nastupiti za šest dana protiv Alavesa. Osasunu, jedanaestoplasiranu momčad španjolskog prvenstva, nakon toga čekaju ogledi s drugoplasiranom Gironom i vodećim Real Madridom.




Budimir, s 13 pogodaka četvrti strijelac Primere, u nedjelju se ozlijedio na Kanarskim otocima. U 90. minuti utakmice s Las Palmasom je pao poslije jednog duela s protivničkim igračem, pa licem udario o tlo. Nakon što je zamijenjen izgubio je svijest te je bio prevezen u lokalnu bolnicu gdje je ustanovljeno da je sve u redu s glavom.


Dijagnosticiran mu je lom maksilarnog sinusa, šupljine u kosti, na desnoj strani lica. Nakon tog pregleda se bio priključio suigračima u hotelu te s njima normalno u ponedjeljak poletio natrag u Pamplonu.


Budimir, 190 centimetara visoki igrač, zabio je tri gola u posljednje tri utakmice.


Jedna od udruga Osasuninih navijača, La Peña La Tarta, u ponedjeljak mu je dodijelila svoju tradicionalnu nagradu “Trofeo Patxitxi” kojim odaje priznanje igraču s najviše postignutih pogodaka na južnoj strani domaćeg stadiona. Budimir, nagrađen za postignuće u prošloj sezoni, zbog ozljede nije prisustvovao ceremoniji koju su organizirali navijači smješteni na toj južnoj tribini stadiona El Sadar.


U srijedu će obaviti još jedan pregled, a zatim bi trebao početi polako trenirati do utakmice koja se igra na El Sadru u ponedjeljak.


Kada idući put istrči na travnjak mogao bi nositi masku kakvu koristi 26-godišnji Napolijev napadač Victor Osimhen.


La Liga, organizator španjolskog nogometnog prvenstva, uvrstila je Budimira među pet kandidata za igrača mjeseca u veljači. Ostali kandidati su Federico Valverde (Real Madrid), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Yuri Berchiche (Athletic Bilbao) i Robert Lewandowski (Barcelona). Za nekoliko dana trebalo bi biti poznato tko je od njih skupio najviše glasova.