NBA DOIGRAVANJE

Bucksi zaustavili Traea Younga i uvjerljivom pobjedom nad Hawksima izjednačili seriju

Luka Medak

Trae Young opkoljen/Foto: REUTERS

Trae Young opkoljen/Foto: REUTERS

Nakon što je imao 48 poena i 11 asistencija u prvom susretu, razigravač Hakwsa ovaj je put s devet izgubljenih lopti izjednačio osobni negativni rekord, a sa šutom 6-16 i samo 1-8 s trice završio je s 15 poena.



RIJEKA U drugoj utakmici finala Istočne konferencije Milwaukee Bucksi su se osvetili Atlanta Hawksima za poraz iz prvog susreta i izjednačili seriju na 1-1. Bilo je i više nego uvjerljivih 125:91.


Bucksi su znali da, ako ne žele i drugi put izgubiti na domaćem terenu, moraju zaustaviti Traea Younga, a u tome su i uspjeli. Nakon što je imao 48 poena i 11 asistencija u prvom susretu, razigravač Hakwsa ovaj je put s devet izgubljenih lopti izjednačio osobni negativni rekord, a sa šutom 6-16 i samo 1-8 s trice završio je s 15 poena.


Za Bucske je najbolji bio Giannis Antetokounmpo s 25 poena, devet skokova i šest asistencija u samo 29 minuta, kada je napustio igru zbog uvjerljive rezultatske razlike. Time je prekinuo svoj niz od šest utakmica u nizu s najmanje 30 poena i 10 skokova. Jrue Holiday je s 22 poena bio drugi strijelac, a Brook Lopez treći sa 16 ubačaja.




Iako je imao katastrofalnu večer, kod Hawksa je Young bio najbolji strijelac, a uz njega su jedino Cam Reddish i John Collins bili dvoznamenkasti, zabivši obojica po 11 poena.


Ovo je sada već treća uzastopna serija u doigravanju u kojoj su Hawksi izgubili drugu utakmicu nakon pobjede u prvoj u gostima, a ti porazi su sada s ukupnom razlikom od 59 poena. S druge strane Bucksi su šutirali 52,1 posto, što je prvi put u doigravanju da su uspjeli realizirati više od pola svojih šutova.


Serija se sada seli u Atlantu.