NBA DOIGRAVANJE

Brooklyn Netsi bez Hardena deklasirali Buckse, Šarićevi Sunsi ostavili Jokićeve Nuggetse bez šanse

Luka Medak

Cameron Payne i Jae Crowder/Foto: REUTERS

Cameron Payne i Jae Crowder/Foto: REUTERS

Netsi su ostvarili najuvjerjiviju "playoff" pobjedu u povijesti franšize i poveli 2-0 u seriji, dok su Sunsi u trećoj četvrtini prelomili Nuggetse za vodstvo 1-0 u polufinalu Zapada.



RIJEKA Brooklyn Netsi su poveli 2-0 u seriji protiv Milwaukee Bucksa u utakmici kojoj smo mogli vidjeti apsolutnu dominaciju domaće momčadi. Iako je Netse James Harden bodrio s klupe, utakmicu su praktički riješili već u prvoj četvrtini, koju su dobili 36:19. U jednom trenutku vodstvo je naraslo na ogromnih 49 poena razlike i obje momčadi su već mislima bile na trećoj utakmici.


U najuvjerljivijoj “playoff” pobjedi Netsa u povijesti franšize najbolji su bili Kevin Durant s 32 poena i šest asistencija te Kyrie Irving s 22 poena i također šest asistencija. Kod Bucksa pak niti jedan igrač nije prešao prag od 20 poena, a najbolji je bio Giannis Antetokounmpo s 18 poena, 11 skokova i četiri asistencije.


Bucksi kao momčad koja je u regularnoj sezoni zabijala najviše poena sada su ostali na 34 poena ispod svojeg prosjeka, a nakon “metle” 4-0 u prvom krugu protiv Miami Heata sada moraju na domaćem terenu hitno pronaći recept da i sami ne ostanu pometeni.




Na Zapadu su Phoenix Sunsi i Denver Nuggetsi započeli svoju polufinalnu seriju, a prvu rundu su dobili Sunsi, i to poprilično uvjerljivo.


Momčad iz Arizone gubila je gotovo cijelo prvo poluvrijeme i veći dio treće četvrtine, a onda kao da je ubacila u brzinu više. U posljednji period Sunsi su ušli s 11 poena prednosti, da bi Chris Paul pogodio tri uzastopna koša kojim je zaokružio seriju 34:9 i povećao rezultat na 94:79, što je bila i više nego ugodna prednost koju su uspjeli održati do kraja susreta.


Neočekivano, najbolji strijelac Sunsa bio je Mikal Brigdes s 23 poena, Devin Booker i Chris Paul su dodali po 21, dok je CP3 tome dodao i 11 asistencija. Nuggetse je predvodio Nikola Jokić s 22 poena i devet skokova, a 18 poena upisao je Aaron Gordon. Dario Šarić je igrao samo devet minuta za Sunse te ubilježio pet poena i dva skoka.


Rezultati:


Brooklyn – Milwaukee 125:86 (2-0)
Phoenix – Denver 122:105 (1-0)