Biciklizam

Britanac Yates pobjednik pete etape utrke Tirreno Adriatico, Riječanin Rumac završio na 58. mjestu

Hina

Josip Rumac

Josip Rumac

Hrvatski vozač Josip Rumac (Androni Giocattoli) ciljem je prošao kao 58. u skupini vozača sa 14:08 minuta zaostatka za Yatesom



SASSOTETTO Britanac Simon Yates (Mitchelton-Scott) pobjednik je pete etape jednotjedne biciklističke utrke “Tirreno-Adriatico”, koja se boduje za “WorldTour”, vožene od Norcije do vrha uspona na Sassotetto u dužini od 202 kilometra, a tom je pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu.


Yates je na cilj stigao 35 sekundi ispred drugog Britanca Gerainta Thomasa (INEOS Grenadiers) i trećeg Poljaka Rafala Majke (BORA-Hansgrohe).


Hrvatski vozač Josip Rumac (Androni Giocattoli) ciljem je prošao kao 58. u skupini vozača sa 14:08 minuta zaostatka za Yatesom.




Dva dana prije završetka utrke Yates je vodeći u ukupnom redoslijedu sa 16 sekundi boljim vremenom od drugog Majke, odnosno 39 sekundi od trećeg Thomasa. Rumac je 70. sa 37:46 minuta slabijim vremenom od Yatesa.


Tirreno-Adriatico služi kao priprema vozačima koji će nastupiti na “Giru d’Italia” koji će se ove godine voziti od 3. do 25. listopada.