Martin Erlić

Branič Vatrenih uoči finala Lige nacija: “Furija ima dosta mladih i nepoznatih igrača, a to može biti opasno”

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Premda igra u Italiji, Erlić je naglasio kako nije imao favorita u polufinalnom ogledu "Furije" i "Azzurra"



ROTTERDAM Trebamo uživati u nogometu i završiti sezonu na najbolji način, poručio je branič hrvatske nogometne reprezentacije Martin Erlić uoči finala Lige nacija protiv Španjolske.


Premda igra u Italiji, Erlić je naglasio kako nije imao favorita u polufinalnom ogledu “Furije” i “Azzurra”.


“Ime protivnika u finalu nije važno. Španjolska i Italija su dvije velike reprezentacije, dva različita tipa nogometa. Dolazi Španjolska, znamo koliku kvalitetu imaju,” kazao je branič Sassuola.




“Španjolska ima dosta mladih i talentiranih igrača, dosta nepoznatih, a to može biti opasno. Morat ćemo ih dobro analizirati,” dodao je naglasivši kako je atmosfera u momčadi odlična.


“Od prvog dana radi se odlično, atmosfera je sjajna, Trebamo uživati u nogometu i završiti sezonu na najbolji način.”


Erlić je protiv Nizozemske ušao u igru u 90. minuti umjesto Andreja Kramarića. Bio je to njegov peti nastup u “kockastom” dresu. Međutim, samo nekoliko minuta kasniie Nizozemska je izjednačila na 2-2.


“Nije lako primiti gol u zadnjij sekundi, međutim, nastavili smo igrati, nismo pali.” kazao je.


Niti 25-godišnji Zadranin nije propustio priliku pohvaliti hrvatske navijače.


“Bilo je fantastično i prije utakmice i za vrijeme vrijeme, kao da smo igrali kod kuće, a to je sigurno bio jedan faktora da odigramo tako dobro. Nadam se da ćemo u finalu imati još više navijača.”


Glavni pokretač španjolske reprezentacije je 26-godišnjni veznjak Manchester Cityja Rodri koji je u dresu “Građana” ove sezone osvojio tri trofeja.


“Radi se o fantastičnom igraču koji je imao odličnu sezonu. Jako je bitan igrač, možda i glavni faktor u njihovoj igri. Ali nećemo se obazirati na smo jednog igrača, Španjolska ima kvalitetnu momčad.”


Hrvatski kapetan Luka Modrić od 2012. igra za Real Madrid i dobro poznaje sve španjolske reprezentativce.


“Sigurno ćemo međusobno razgovarati, Luka ih dosta poznaje i siguran sam da će nam pomoći savjetima.”


Prokomentirao je “standing ovation” koji je Modrić dobio na izlasku iz igre na De Kuipeu.


“Svi znamo kakav je Luka igrač, nije prvi puta da je dobio ovacije, Namdam se ne i zadnji put,” poručio je Erlić koji je debitirao za reprezentaciju prošle godine u remiju protiv Francuske (1-1) u Ligi nacija.


Erlić je svoj nogometnu put započeo u NK Raštane, kratko se zadržao u zagrebačkom Dinamu, potom je igrao za Rijeku, a sa 16 godina je preselio u Parmu.


Od 2015. je član Sassuola za čiju je seniorsku momčad debitirao 2017. Od 2018. do 2021. je nosi dres Spezije, a potom se vratio u Sassuolo.