Aleksandar Aranitović

Branič Cibone s riječkom vezom uoči polufinala Kupa: “Ne bježimo od uloge favorita”

Katarina Blažević

CIBONA - ZADAR 3:0 - Aleksandar Aranitović i Marko Ramljak/Foto PIXSELL

CIBONA - ZADAR 3:0 - Aleksandar Aranitović i Marko Ramljak/Foto PIXSELL

Sada kada smo izbacili Split i Zadar, slovimo za favorite. To trebamo pokazati i na terenu i uzeti prvi trofej u sezoni. Naravno da ćemo ići na duplu krunu - kaže Aranitović



ZAGREB Nakon domaćeg ligaškog susreta i jednog u ABA ligi, košarkaši Cibone i treći su put ove sezone svladali Zadar, ovoga puta u borbi za trofej SuperSport Kupa »Krešimir Ćosić«. Zadrani su prošle sezone stigli do polufinala, gdje su se također susreli s Cibonom, a sada ih je aktualni osvajač Kupa zaustavio korak ranije, u dramatičnom četvrtfinalu, odlučenom u zadnjim sekundama. Vukovi će se danas od 20 sati protiv Šibenke boriti za još jedan finale.


– Izgleda kao da nam leži Zadar, a zapravo smo znali što očekivati od njih jer nam je ovo već treća međusobna utakmica ove sezone. Znali smo što možemo očekivati, oni igraju brzo, a nama je bio plan zagraditi koš. Iako, to baš i nismo uspjeli, jer su oni imali 17 napadačkih skokova, ali uspjeli smo zatvoriti tu njihovu tranziciju. Mislim da smo kontrolirali veći dio utakmice, osim pada u trećoj četvrtini, ali na kraju smo zasluženo pobijedili – kaže Aleksandar Aranitović, 25-godišnji bek Cibone i zajedno s Kapustom prvi strijelac (15 poena) četvrtfinalnog susreta protiv Zadra.


Fokus


Ključno je ipak bilo što su Vukovi uspjeli u napadačkom segmentu zaustaviti dvojicu najboljih pojedinaca u ekipi Zadra, Darija Drežnjaka i Luku Božića.




– Mi smo zapravo u Zadru u ABA ligi odigrali bolju utakmicu nego sada, riskirali smo s nekim igračima poput Ramljaka, koji je pogodio poneke važne šuteve, kao i Žganeca. Ali fokusirali smo se najviše da zaustavimo Drežnjaka i Božića i to nam je i uspjelo.


U današnjem prvom polufinalnom susretu od 17 sati sastaju se Dinamo, koji je svladao Kvarner 2010 te Cedevita Junior, dok će od 20 sati Cibona pokušati ponoviti dobru partiju od prije dva tjedna na Baldekinu (87:56).


– Igrali smo nedavno sa Šibenkom i dobro ih poznajemo. Ondje smo odigrali odličnu utakmicu i mislim da samo to trebamo ponoviti pred svojom publikom i tu ne bismo trebali imati problema. Favoriti za osvajanje trofeja? Da, sada kada smo izbacili Split i Zadar, slovimo za favorite i ne bježimo od toga. Sada to samo trebamo pokazati i na terenu i uzeti prvi trofej u sezoni. Naravno da ćemo ići na duplu krunu, ali korak po korak, prvo idemo po Kup.


Aranitović je karijeru započeo u Crvenoj zvezdi, a u rodnom Beogradu bio je član i Mege te Partizana. Prije sedam godina prvi je put zaradio tešku ozljedu, pucanje prednjih križnih ligamenata koljena, koja ga je podosta udaljila s parketa.


– Dvaput sam zaradio tu istu ozljedu i dvije godine sam pauzirao s košarkom, što mi je sigurno usporilo neki moj put u karijeri, ali sada sam se vratio i sve je kako treba. Prošle sezone sam također imao odličnu sezonu, s litavskom Dzukijom sam ušao i u play-off i to mi je sigurno bila jedna od boljih sezona i lijepo sjećanje.


Riječka veza


Aranitoviću Hrvatska nije strana s obzirom na to da mu je majka Splićanka, dok mu baka trenutno živi u Rijeci.


– Prvo sam s Cibonom potpisao na dva mjeseca, ali odlučili smo nastaviti suradnju, odnosno stručni stožer mi je dao podršku. Zadovoljan sam i svojim igrama i igrom ekipe, u ABA ligi smo već praktički osigurali ostanak i sezona zasad ide po planu. Što se obitelji tiče, mama mi je inače iz Splita, ondje je odrasla, dok se baka nakon nekog vremena preselila u Rijeku, na Kantridu. Bio sam prošloga ljeta na Kvarneru, sviđa mi se ondje, a imam zapravo dosta obitelji u Hrvatskoj. I teta je na Rabu, tako da sam često i ranije obilazio Hrvatsku i Rijeku.