Nogomet

Branič Atalante oslobođen optužbi za uzimanje dopinga, Argentinac je od srpnja bio suspendiran

Hina

Jose Luis Palomino/Foto REUTERS

Jose Luis Palomino/Foto REUTERS

Palomino (32) tako može ponovno igrati, dva kola prije pauze u prvenstvu zbog Svjetskog prvenstva u Katru (20. prosinca - 18. studenog)



BERGAMO Argentinskog braniča talijanskog prvoligaša Atalante Josea Luisa Palomina, koji je suspendiran od srpnja nakon pozitivnog dopinškog testa na anabolički steroid, talijanske antidopinške vlasti su oslobodile optužbi u ponedjeljak, objavio je njegov klub u ponedjeljak.


“Jako sam sretan. Imao sam veliko povjerenje u pravdu i sada razmišljam samo o tome da se vratim na posao sa svojim suigračima”, kazao je Palomino.


Nakon saslušanja igrača prošlog tjedna, sud Talijanske antidopinške agencije (Nado) obavijestio je klub iz Bergamaske da odbacuje optužbe.




Palomino (32) tako može ponovno igrati, dva kola prije pauze u prvenstvu zbog Svjetskog prvenstva u Katru (20. prosinca – 18. studenog).


Argentinac, koji je igrao za Metz (2014./16.) u Francuskoj i Ludogorets u Bugarskoj (2016./17.) prije dolaska u Bergamo, bio je pozitivan na testu na doping na anabolički steroid u srpnju, prije početka prvenstva. Odmah je suspendiran na privremenoj osnovi, a pred talijanskim antidopinškim vlastima izjasnio se da je slučajno uzeo zabranjeni proizvod.