Mediteranske igre

Braći Kvesić zlato i bronca na Mediteranskim igrama, boćarica Bajrić u polufinalu

Valentina Prokić

POLUFINALE OSIGURANO - Dean Klarić i Carrolina Bajrić

POLUFINALE OSIGURANO - Dean Klarić i Carrolina Bajrić

Na putu do naslova prvaka Mediterana Kvesić je prvo pobijedio Tunižanina Houssema Choiyu (5:3), potom u četvrtfinalu bio bolji od Grka Mihaila Tzanosa (4:0), da bi u polufinalu slavio nad bosansko-hercegovačkim predstavnikom Rijadom Džuhom (5:0). Boćarica Carrolina Bajrić plasirala se u polufinale preciznog izbijanja



ORAN Hrvatski karatist Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru u kategoriji iznad 84 kg pobijedivši u finalu domaćeg predstavnika Hocinea Daikhija s 2:1. Na putu do naslova prvaka Mediterana Kvesić je prvo pobijedio Tunižanina Houssema Choiyu (5:3), potom u četvrtfinalu bio bolji od Grka Mihaila Tzanosa (4:0), da bi u polufinalu slavio nad bosansko-hercegovačkim predstavnikom Rijadom Džuhom (5:0).


Anđelov brat Ivan Kvesić osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 84 kg. U borbi za brončano odličje Ivan Kvesić je s uvjerljivih 8:2 bio bolji od domaćeg reprezentativca Falleha Midounea. Kvesić je nastup u Oranu započeo pobjedom (4:2) protiv Cipranina Demetrisa Demetriadesa. Potom je u četvrtfinalu svladao Crnogorca Nikolu Malovića (3:1), da bi ga na putu u finale zaustavio srbijanski reprezentativac Vladimir Brezančić (4:0).


Preostali hrvatski karatisti nisu uspjeli doći u prilikud a se bore za odličja. Enes Garibović je u kategoriji do 75 kilograma zaustavljen u borbi za broncu porazom 3:0 od Talijana Luigia Buse. Boran Berak izgubio je odmah na startu kategorije do 67kg sa 6:5 od Marokanca Saida Oubaye, Anu Lenard je u prvom kolu kategorije do 61kg s 2:1 zaustavila Španjolka Maria Espinosa Lopez, dok je Alessandra Hasani imala dvije prilike, ali u oba je slučaja izgubila, na startu od Alžirke Louize Abouriche s 2:4, a zatim i u repesažu od Talijanke Veronice Brunori s 2:1.




Broncu su osvojili i hrvatski reprezentativci u badmintonu Luka Ban i Filip Špoljarec, nakon što se nisu uspjeli plasirati u finale turnira muških parova izgubivši u polufinalu od Alžiraca Mammerija i Medela sa 2:1 (18:21, 21:15, 21:14).


Ana Đerek i Tijana Korent imale su stopostotan učinak u kvalifikacijama. Dvostruka splitska olimpijka, članica GK Marjana, izborila je finala na gredi i tlu, a Tijana Korent (GK Nedelišće) finale na preskoku. Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija pobijedila je momčad Srbije u drugoj utakmici u skupini B na Mediteranskim igrama rezultatom 3:0 (25:20, 25:19, 30:28) te danas od 16 sati igraju protiv Tunisa.


Boćarica Carrolina Bajrić plasirala se u polufinale preciznog izbijanja, kao i Marino Milićević te Ria Vojković u brzinskom izbijanju. Bajrić je pucala protiv Francuskinje Gouilloud i pobijedila 11:10, a za prolaz u finale morat će biti bolja od Turske predstavnice Ozturk. Milićević je u dvoboju za polufinale bio bolji od turskog boćara Yakina 48:42 te će sutra pucati protiv Talijana Pegorara.


Vojković je trčala protiv Francuskinje Gouilloud te nakon što je u prvoj trci rezultat bio izjednačen 33:33, morala je u repasaž gdje je bila uspješnija 20:16 te će u polufinalu izbijati protiv Talijanke Traverse. Bez četvrtfinala preciznog izbijanja ostao je Pero Ćubela koji je u drugoj seriji pogodio 9, te s ukupno 20 punata iz dvije serije završio na devetom mjestu.