Nino Galović

Bračanin u ekipi Rijeke progovorio o životu na Kvarneru i ciljevima naredne sezone: “Volim ovaj grad, a Rijeka će ponovo biti dobra”

Portal Novilist.hr

Nino Galović/Foto Screenshot, HNK Rijeka

Nino Galović/Foto Screenshot, HNK Rijeka

Trenirao sam u početku i nogomet i judo, ali onda sam se odlučio samo za nogomet. Škrtost Bračana? Ha, ha, mislim da nema toga. Više je to bila fora koja se napravila na temelju neke priče - kaže stoper Rijeke



RIJEKA Stoper Rijeke Nino Galović gostovao je uoči početka nove sezone u nogometnim ćakulama na YouTube stranici HNK Rijeka. Bračanin je član Rijeke od siječnja 2020. godine, a istekom prošle sezone s klubom je dogovorio produljenje suradnje na još godinu dana.


Za klupsku je stranicu govorio i o odmoru koji je, uoči nove sezone, proveo na svojem rodnom Braču.


– Bio sam skoro svaki dan na Braču, otkud inače dolazim, s jednim ili dva izleta u Split. I ostatak sam bio kući, lovio ribu u čemu uživam. U principu sam bio u krugu obitelji. Jesam li što ulovio? Jesam, ali kao pravi ribar ne smijem ništa reći, ni što sam ulovio, ni koliko, ha, ha – kaže Nino Galović o svojem dvotjednom odmoru uoči nove sezone s Rijekom.




Stoper Rijeke u djetinjstvu je trenirao još jedan sport uz nogomet…


– Rodio sam se na Braču, gdje sam bio do sedme godine, a onda smo otišli u Split zbog većih opcija za školovanje i slično. Trenirao sam u početku i nogomet i judo, ali onda sam se odlučio samo za nogomet. Škrtost Bračana? Ha, ha, mislim da nema toga. Više je to bila fora koja se napravila na temelju neke priče. Koliko znam, velikodušni smo.


Galović je u Rijeci upamćen i kao igrač koji emotivno reagira nakon poraza.


– Grad je super, živim s djevojkom i uživamo ovdje. Prije koronavirusa smo znali otići i do Italije i Slovenije koje su jako blizu. Nije mi ni Split predaleko. Grad je kao grad odličan, volim ga i nema ništa loše ovdje. Emotivan nakon utakmice? Takav sam, nakon loše moje utakmice ili cjelokupno od ekipe budem “u banani”. Kad dođem doma svašta bih i curi rekao. A ako je i ona loše volje, onda bude svađa, ha, ha.


Gdje vidiš Rijeku u idućoj sezoni?


– Mislim da je na otvaranju priprema je trener Tomić dao jasnu izjavu, a to je biti u vrhu. Što znači vrh? Normalno da su Dinamo i Osijek financijski nadmoćniji u HNL-u, ali nakon iza toga neka borba slijedi nama. Kroz Kup natjecanja isto možemo dati puno. Ne bih davao velike najave, ali Rijeka će opet biti dobra, bit ćemo na dobrom putu – zaključio je Nino Galović.